Передплата 2024 ВЗ

“Мамо! Я вбив бабцю. Не викликай поліцію”

Поліція затримала 23-річного хлопця, який з особливою жорстокістю зарізав своїх маму й бабцю, а тіла скинув у підвал

У Львові — чергове резонансне вбивство: масакра у багатоквартирному будинку на вул. Науковій, 46. 23-річний хлопець зарізав свою 76-річну бабусю (на тілі було близько ста колотих ран), а потім 58-річну матір (на тілі — близько півсотні колотих ран). Трупи скинув у підвал. За оцінками експертів, молодик близько двох діб провів у цій же квартирі, де займався пиятикою.

За повідомленням Поліції Львівської області, у вівторок, 3 березня, близько 22.00 на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що 58-річна львів’янка, мешканка одного з будинків на вулиці Науковій, кілька днів не виходить на зв'язок та не з’являється на роботу. На місце події негайно виїхав екіпаж Управління патрульної поліції Львівської області.

Отримавши дозвіл родичів, правоохоронці зайшли у квартиру та підвал, де виявили тіла двох жінок без ознак життя з численними ножовими пораненнями. «Також у помешканні поліцейські виявили 23-річного сина однієї із загиблих жінок, — розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський. — Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи попередньо встановлено, що саме він причетний до спричинення загиблим ножових поранень, які призвели до смерті. Знаряддя вбивства — ніж, з місця події вилучено».

Слідчі Франківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) К К України. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику — довічне позбавлення волі. Досудове розслідування триває. Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 КПК України, суд має обрати йому запобіжний захід.

Мешканці будинку по вул. Наукова, 46 — у шоці. «Ніхто не знав цього хлопця, бо він тут не жив, — розповідає сусід, пан Іван. — Пару раз його бачив біля будинку, коли він навідувався до мами. Вітався і йшов далі. Був звичайним хлопцем, але щось у ньому було таке, з гонором. Було видно, що якісь метелики в голові є…». Сусіди не можуть зрозуміти мотивів такого вчинку. Адже хлопець був забезпечений двома помешканнями. Кажуть, він сильно пив і, можливо, ніде не працював.

Голова правління ОСББ «НАУКОВА 46» Ігор Кравчук розповів «ВЗ», як відбувалося затримання небезпечного молодика (його звали Олександром). Його мама, пані Наталія і сестра бабці (він називав її бабцею), пані Алевтина, жили у двох спарених квартирах — двокімнатній і трикімнатній. Першим забив на сполох його брат, який живе в іншому місті, бо не міг додзвонитися до мами. Зателефонував до сусідки. Та подзвонила до співробітниці мами. Жінки почали дзвонити в двері, ніхто не відповідав. Звернулися до голови ОСББ. Почали дзвонили в двері. Голова ОСББ вийшов на вулицю і через шпарину в залізних жалюзі (квартира на першому поверсі) побачив, що в кімнаті горить світло і сидить Сашко, одягнений у шапці та куртці, з пляшкою горілки і великим ножем у руках.

Викликали поліцію. Масивні залізні двері у помешкання були закриті наглухо. А всередині чоловік з ножем у стані алкогольного сп’яніння, який не хотів виходити з квартири. Голова ОСББ подзвонив за номером пані Наталі, трубку взяв Сашко. Спілкувався російською мовою. «Я його спитав, що він там робить, він сказав, що сексом займається, — розповів Ігор Кравчук. — Спитав, чи має він щось курити, він сказав що має чотири пачки цигарок. Тоді я спитав, чому вони останні два місяці не платять за квартиру, він попросив розстрочку на рік. Декілька разів повторював фразу «Збережіть життя». «Життя кого? — запитав я. «Того, хто з тобою говорить».

Ці довгі перемовини чули сусіди. Врешті-решт у голови ОСББ закінчилися гроші на мобілці. Розходилося в тому, щоб чоловік сам відкрив двері і вийшов з квартири, бо залізні двері ламати складно. Та й поліцейських спочатку було лише двоє. Потім вони викликали підмогу. Поліцейські теж бачили молодика через жалюзі. Врешті-решт їм вдалося дістатися в квартиру через вікно. Молодика затримали.

У квартирі було чисто, хлопець уже встиг прибрати кров. В одній із кімнат був люк у підвальне приміщення прибудови. Там і знайшли тіла двох жінок. У смітнику знайшли його записку (очевидно, написав її тоді, коли мама ще була жива). У записці він звертається до мами, пише, що вбив бабцю і просить не викликати поліцію…

Схожі новини