Передплата 2024 «Добрий господар»

Лукашенко заявив про готовність Білорусі до інтеграції з Росією та Євразійським союзом

  • 27.02.2020, 16:34
  • 903

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова до реальної інтеграції з Євразійським економічним союзом і Росією, але без примусу.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Колегії Євразійської економічної комісії Михайлом М'ясніковичем, повідомляє Громадське з посиланням на білоруське видання «БелТа».

«Ми залишаємося, як завжди, прихильниками реальної інтеграції без примусу до інтеграції. Новий термін з’явився в союзі — „примусова інтеграція“. І дивно, що почалося це з примусу до інтеграції Білорусі», — сказав Лукашенко.

Він зазначив, що ще разом з першим президентом Росії Борисом Єльциним білоруська сторона завжди ініціювала реальну інтеграцію: «наших держав — Росії і Білорусі, економік, життя людей і так далі. Зберігаючи суверенітет і незалежність».

«Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозумілі штовханина і метушня. І, як я вже сказав, примус до інтеграції», — зазначив білоруський президент.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що в Москві натякають на приєднання його країни до Росії в обмін на економічні преференції. Він запевнив, що Білорусь ніколи не приєднається до Росії, а буде суверенною та незалежною.

«Немає у Путіна такої мети. А якщо і була, ми два роки тому домовились: ніякого входження Білорусі в Росію бути не може», — сказав він.

Нагадаємо, як писало агентство Bloomberg, «планом А» Путіна зі збереження влади було створення «Союзної держави» за допомогою поглинання Білорусі, але Лукашенко не погодився з цим, тому Москва почала економічний тиск на Мінськ.

Прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков заперечив цю інформацію.

Нагадаємо, Росія, Білорусь та Казахстан утворили Євразійський економічний союз у 2014 році.

Схожі новини