Передплата 2024 ВЗ

Шоколад без цукру? Nestlé хвалиться революційним патентом

Скільки людей хотіло б, щоб шоколад був без цукру? Мабуть, багато, оскільки це спонукало одного з найбільших виробників кондитерських виробів Nestle SA експериментувати над створенням шоколаду без «білої смерті». З’ясувалося, що це не тільки можливо, але й дуже просто - достатньо було по-іншому переробляти плоди какао

За даними агентства Bloomberg, Nestle SA запатентувала технологію приготування шоколаду без цукру, що дозволяє зменшити його вміст у готовому продукті приблизно на 40 відсотків. Однак це не означає, що шоколад не буде солодким. Однак, він матиме свій смак лише тому, що традиційно виготовлений з какао.

Розроблений компанією метод полягає у використанні білої целюлози, якою «огортають» какао під час отримання порошку. Вона містить природний цукор. Патент вперше застосують восени цього року в Японії. Там новинка з’явиться у батончиках KitKat, що міститимуть 70 відсотків чорного шоколаду, виготовленого за новим рецептом, без додавання цукру.

За даними Bloomberg, це прорив, оскільки біла целюлоза раніше не використовувалася як натуральний підсолоджувач, її просто викидати як відходи.

Александр фон Майло, глобальний директор кондитерського бізнесу в Nestle SA, повідомляє про те, що патент наразі використовуватимуть тільки для виготовлення чорного шоколаду. Однак з часом його застосують і для виробництва білих та молочних шоколадних виробів.

Схожі новини