Передплата 2024 «Добрий господар»

Росіянин намагався провезти в Україну труп жінки, видаючи його за живу людину

  • 24.10.2018, 08:58
  • 623

Труп жінки, який її ж рідня видала за живу пасажирку автомобіля, в’їхав з Росії в Україну через пункт пропуску «Гоптівка».

Про це розповіли у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби, повідомляє «Укрінформ».

«Близько 17:30 до пункту пропуску автомобілів „Гоптівка“ прибув автомобіль „Форд“ російської реєстрації під керуванням громадянина Росії. В якості пасажира в автомобілі знаходився син водія, громадянин України, а на задньому сидінні виявлено труп жінки, яка була посаджена і пристебнута паском безпеки, як жива людина», — зазначили у відомстві.

Водій, додали у відомстві, виявився чоловіком померлої жінки: «Він надав прикордонникам офіційне свідоцтво про її смерть від 22 жовтня, видане в Росії».

«За словами родичів покійної, вони мали намір таким чином перемістити її на територію України, щоб поховати в Запорізькій області», — пояснили у відомстві.

Як стало відомо, автомобіль затриманий: «Направлено повідомлення у Нацполіцію про вчинення правопорушення, передбаченого ст. 115 К К України „Умисне вбивство“, здійснюються слідчі дії».

У той же час, судячи з усього, російські прикордонники випустили автомобіль з трупом через суміжний пункт пропуску «Нехотєєвка», не побачивши в такому переміщенні тіла через держкордон нічого незвичайного.

Схожі новини