Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гендиректор Google таємно відвідав Пентагон, — ЗМІ

  • 06.10.2018, 11:15
  • 649

Генеральний директор компанії Google Сундар Пічаі нещодавно у стані цілковитої таємниці відвідав основну будівлю Міністерства оборони США — Пентагон.

Про це повідомляє DT.UA з посиланням на The Washington Post.

Швидше за все, відзначає видання, візит Пічаі був пов'язаний із відмовою Google продовжити контракт на участь в одній з програм Пентагону. Очільнику Google довелося зустрітися з низкою офіційних осіб Міноборони США для того, щоб знизити напруженість, яка виникла проміж компанією та міністерством.

Нагадаємо, 2 червня стало відомо, що компанія Google не буде продовжувати контракт з Пентагоном про співробітництво у сфері штучного інтелекту. Відзначається, що на такий крок компанія пішла після того, як співробітники висловили невдоволення цією співпрацею. Підкреслюється, що петицію з вимогою розірвати контракт з Пентагоном підписали тисячі співробітників Google.

Раніше видання The Economist писало, що штучному інтелекту доведеться навчитися пояснювати свої «думки» і дії. Людство більше не боїться, що машина вийде з-під контролю і почне робити щось, про що її не просили. Страшніше те, що вона виконає потрібну роботу, але у якийсь непередбачуваний і шкідливий спосіб, який вона визначить як раціональний, але який дорого коштуватиме людям. Адже розробники досі не завжди точно розуміють, як саме відбувається процес машинного навчання.

Схожі новини