Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії почали будувати ракету з українськими компонентами

  • 17.08.2018, 12:18
  • 638

Ракетно-космічний центр Прогрес розпочав виробництво останньої ракети «Союз-ФГ», в якій використовуються українські комплектуючі.

Після цього Прогрес повністю перейде на виготовлення ракет «Союз-2» з російськими компонентами, повідомив РІА Новини джерело в ракетно-космічній галузі РФ.

«Самарські ракетобудівники припиняють випуск цієї модифікації ракети „Союз“. Зараз на завершальній стадії виробництва знаходиться одна ракета „Союз-ФГ“, а ще одна — перебуває в доробку, для неї зараз йде замовлення комплектуючих і складаються окремі вузли», — розповів співрозмовник агентства.

До завершення експлуатації цієї модифікації ракети залишилося шість пусків. Їх передбачається здійснити протягом 2018−2019 років і з початку 2020 року запускатися будуть тільки ракети-носії сімейства «Союз-2» — «Союз-2.1а», «Союз-2.1б» і «Союз-2.1в».

У ракетах «Союз-ФГ» використовується система управління українського виробництва. У ракетах «Союз-2», які почали розроблятися на початку 2000-х, було вирішено використовувати систему управління російського виробництва.

Цікаво, що в 2018 році Воронезький механічний завод планував почати випуск куль-балонів для ракет «Протон» і «Ангара», розгінних блоків «Фрегат» і «Бриз». Раніше ці компоненти росіяни купували в Україні.

Схожі новини