Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стали відомі подробиці викрадення літака в США: пілот жартував з диспетчерами перед авіакатастрофою

  • 12.08.2018, 09:57
  • 620

У штаті Вашингтон із міжнародного аеропорту «Сіетл-Такома» 29-річний хлопець викрав невеликий пасажирський літак. Він кружляв у небі близько години, лякав небезпечними маневрами, але врешті впав у лісі та розбився.

Про це повідомляє ТСН.

«Дивне видовище. Пасажирський літак виконував маневри, він летів боком, низько, це було дуже дивно», — розповіла очевидиця польоту. За штурвалом опинився працівник летовища, агент із наземного обслуговування. Спершу за нахабним крадієм відправили два військових реактивних літаки, але диспетчери зв’язалися з викрадачем борту та спробували переконати чоловіка посадити судно. «Ми просто намагаємося знайти вам місце, аби ви безпечно сіли», — запевняли вони. «Я поки що не готовий приземлятися. Як думаєте, якщо приземлюся успішно, мені дадуть роботу пілота?», — жартував викрадач. «Якщо впораєшся з цим, запропонують будь-яку роботу!», — переконували диспетчери.

Літак провів у повітрі близько години, а згодом упав на Кетроні — невеликому острові, де проживають зо два десятки людей. На місці аварії миттєво спалахує ліс. Викрадач лайнера загинув на місці катастрофи. Правоохоронці впевнені, що аварія сталася, бо йому забракло навичок. Зв’язок із тероризмом одразу відкидають, натомість кажуть, що чоловік мав схильність до самогубства. «Крадіжка для нього була просто витівкою, або ж спробою завдати собі шкоди. Немає ознак того, що він намагався заподіяти лихо іншим», — розповів шериф округу Пірс Пол Пастор.

У поліції прізвище крадія не розголошують, пресі відоме лише його ім'я — Річ. За його злочин відповідатимуть інші посадовці летовища, коли слідчі з’ясують, як зловмисникові вдалося так легко поцупити літак із міжнародного аеропорту.

Схожі новини