Передплата 2024 «Добрий господар»

Віслюк Хаймерс щодня носив на передову по кілька ящиків боєприпасів

Зараз тварина перебуває на заслуженому відпочинку — на березі моря. Чекає на наречену

Віслюк Хаймерс допомагав нашим воїнам бити ворога. Фото з відкритих джерел
Віслюк Хаймерс допомагав нашим воїнам бити ворога. Фото з відкритих джерел

На фронті разом з нашими мужніми воїнами працюють на перемогу і тварини. Для прикладу, бойовий віслюк Хаймерс, про якого йтиметься далі, ще донедавна прислужувався захисникам України на Донеччині. Допомагав бійцям із 112-ої бригади сил територіальної оборони ЗСУ носити на передову боєприпаси, харчі та воду.

Воїни із цієї бригади роз­повідають, що вперше по­знайомилися з віслюком влітку біля Святогірська. Його господарі евакуювалися в без­печні регіони України, а сво­го підопічного залишили само­го. Бідолашна тварина довго не їла-не пила, була геть виснаже­ною. Українські бійці взяли ві­слюка до себе. І найперше зате­лефонували другу-ветеринару, щоб порадив, як вилікувати но­восела, чим його годувати. Ве­теринар через онлайн-зв'язок проконсультував воїнів — і вони швидко поставили віслюка на ноги. Назвали тваринку Хай­марсом — на честь грізної зброї від наших союзників-американ­ців, яка наганяє жах на ворогів.

За виявлену турботу віслюк Хаймерс віддячив своїм опіку­нам. Ось як у цьому випадку. По­близу села Пришиб по один бік річки стояли українські військо­ві, а по другий — окупанти. До позицій, які за кількасот метрів від ворога, машиною не мож­на було під'їхати. Окупанти не­щадно прострілювали дорогу. Безпечно добратися до «нуля» можна було лише пішки, і то по­льовими стежками. Якраз тут і став у пригоді віслюк. Допома­гав підвозити нашим воїнам бо­єприпаси, воду та харчі. Щоб зручніше було перевозити ці вантажі, на плечі тварині прила­штували два ящики. У супрово­ді кількох бійців Хаймерс щодня робив кілька ходок. По дорозі до «нуля» Хаймерс підкріплювався травою та овочами, які припаса­ли для нього наші військові.

Згодом розвідка доповіла на­шим хлопцям, що ситуація на цій ділянці загострюватиметься, тож віслюка вирішили евакуювати в безпечне місце. Допомогли зоо­захисники. Пригнали до позицій ЗСУ «бус», аби відвезти твари­ну до Краматорська, а звідти — до Одеси. Однак Хаймерс впер­то не хотів прощатися з нашими бійцями. Щоби заманити його в транспортний засіб, довелося пригостити не одним кілограмом вітамінних смаколиків.

Так Хаймерс опинився в одеському звіринці, мешкає по­близу моря. Тварина має влас­ні «п'ятизіркові» апартаменти та збалансоване харчування. Його годують навіть люцерною. Одеські зоозахисники кажуть, що Хаймерс — справжній впер­тий віслюк. Коли його привезли до власного помешкання, впер­то не хотів заходити всередину. Тоді для нього видовбали окре­мий прохід — через нові двері ві­слюк заходить залюбки.

Зараз віслюк підріс, відрос­тив стильний чубчик. Для ньо­го у звіринці роблять спеціальні бюті-процедури. Тож красунчик-кавалер цілком готовий до зна­йомств із потенційними нарече­ними.

Схожі новини