Передплата 2024 ВЗ

Бузьок полює у хліві на щуриків краще від кота

Одні люди врятували, інші хочуть звести лелеку зі світу...

Драматичні дні переживає лелека, що його два роки тому врятували жителі села Степангорода Володимирецького району на Рівненщині. Для більшості односельців білий птах з чорною ознакою став улюбленцем, а для інших (і таких одиниці) — ворогом.

Пораненого бусо­ла Іван та Марія Макар­чуки підібрали за селом пізньої осені. Весь скри­вавлений, він лежав на стерні. Обробили рану, нагодували птаха, по­містили до теплого хлі­ва. Згодом пан Іван на своєму мотоциклі повіз знайду до лікаря-трав­матолога, але той склас­ти потрощене крило не зміг. Хтось радив відда­ти лелеку у Рівненський зоопарк, але Макарчуки, на прохання п’яти ону­ків, вирішили, щоб зиму перебув разом з ними. Годували карасиками-в'юнами, що їх дітлахи ловили у місцевих водо­ймах, а також свинячими тельбухами. А от на жа­бок не дуже зважає.

Бузьок, що назива­ється, прикипів до цієї сім’ї. За господарями ходить по п’ятах. Подру­жився із собакою, ко­том. А от з курми спіль­ної мови не знаходить. Особливо напружені стосунки у нього із пів­нем — напевно, той рев­нує, що лелека завоював собі значне місце у хліві, яке колись займали не­сучки…

Приквартирований лелека не тільки піді­ймає настрій Макарчу­кам, а й стає їм у приго­ді у веденні хазяйства. Краще від кота ловить вночі щуриків, які ниш­порять у хліві.

Та останнім часом ря­тівники почали боятися за життя свого підопіч­ного. Йому погрожують нерозважливі сусіди — обіцяють отруїти птаха. А все тому, що бузьок… ходить по їхньому горо­ду.

Хотілося б поцікави­тися: а чи, бува, не за­важають цим особам весняні солов’ї, які сво­їми голосними співами можуть не давати спа­ти? Чи не нервують їх своїми звуками зозу­лі, дрозди, дятли? Чи не дратує їх сонечко, віте­рець, дощик. Та багато чого іншого, що робить наше життя прекрас­ним?

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень