Передплата 2024 «Добра кухня»

Дарина не виходила від Сергія у госпіталі ні на мить

Важкопоранений боєць   одружився з волонтеркою

Сергій та Дарина познайомилися ще на Майдані… Воїн АТО, десантник 80-ї бригади Сергій Загасайло, кавалер ордену «За мужність» 24 травня 2014 року біля с. Констянтинівка під Слов’янськом Сергій із групою побратимів потрапив під мінометний обстріл бойовиків. Основну хвилю вибуху снаряду Сергій прийняв на себе, прикривши побратимів, що були позаду. Зараз Сергій пересувається на візку та проходить лікування. Його кохана, волонтерка, не покинула Сергія у найважчі моменти і днями вони взяли шлюб у львівському Палаці Потоцьких.

На церемонію прийшли тільки родичі і бойові побратими Сергія, який також нагороджений пам’ятним знаком «ЗА ВОЇНСЬКУ ДОБЛЕСТЬ» та орденом «ЗА МУЖНІСТЬ» III ступеня». Після церемонії директор музею Палац Потоцких відвела молодят у каплицю, де зберігається чудодійна ікона. Молодята приклалися до неї, аби одужання Сергія прискорилося.

Свого часу за історією Сергія спостерігала уся країна. Після важких поранень (вогнепальне мінно-вибухове уламкове поранення черепа й головного мозку з ушкодженням обох лобних і тім’яних долей, важка контузія правого ока, вогнепальне осколкове наскрізне багатоуламкове поранення з переломом правої плечової кістки та ліктьової кістки правого передпліччя, множинні вогнепальні осколкові поранення м’яких тканин лівої гомілки, осколкове сліпе поранення (перелом) правої великогомілкової кістки, обширні рани передніх поверхонь обох гомілок (вирвані сухожилля та м’язи), чимало небайдужих людей долучилося до допомоги в лікуванні хлопця. Він певний час перебував у комі, потім переніс 13 операцій і зараз проходить тривалу реабілітацію.

Весілля молодят стало святом для усіх, хто стежив за долею пари та допомагав Сергію. Волонтери, які були запрошені на свято кажуть, що це було дуже зворушливе дійство: «Весілля було дуже щире, це було відчутно у кожній деталі: як наречена допомагає коханому пересісти з машини на візок, як везе до дверей, як батько допомагає доньці перенести візок через поріг. Промови молодих, про їх спільне бажання одружитись і радість в очах обох після того як надягали обручки. У всіх гостей очі були на мокрому місці. А Сергій і Даринка просто світилися від кохання. Вразив момент, коли молодят запитали: "Хвилюєтесь?" "Так, я - дуже" - відповіла Даринка, а Сергій стиснув їй долоньку.

Наприкінці урочистої церемонії всі помолились за здоров'я молодих в капличці музею до чудотворної ікони Божої Матері», - ділиться враженнями активістка «Волонтерської сотні» Інна Короленко. Дівчина каже, що саме Дарина виходила Сергія, не відходила від нього у госпіталі ні на мить.

Фото Інни Короленко

Схожі новини