Передплата 2024 «Добрий господар»

«Для нас велике задоволення співати для львівської публіки»

Відкриватиме Alfa Jazz Fest український вокальний бенд Man Sound.

З 23 по 27 червня 2017 року у Львові відбудеться сьомий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, один із кращих європейських фестивалів за версією впливового британського видання The Guardian. Протягом 5 днів на сценах Alfa Jazz Fest виступить близько 30 колективів. Склад учасників Alfa Jazz Fest сміливо можна назвати безпрецедентним.

Серед хедлайнерів легендарний американський оркестр під керуванням композитора і видатного аранжувальника Гордона Гудвіна, Gordon Goodwin’s Big Phat Band — багаторазовий номінант та володар премії «Греммі», а також номінант премії за 2016 рік; Buika — іспанська співачка та композитор, неодноразовий номінант «Греммі», володарка двох Latin Grammys Awards, у 2017 році номінована на Latin Grammys Awards-2016.

Цікавим і різноманітним буде склад музикантів, які виступатимуть на сценах у центрі міста, — на площі Ринок та біля палацу Потоцьких. На площі Ринок 23 червня фестиваль відкриє одна з найяскравіших груп у жанрі а-капела, унікальний гурт для Європи та СНД, український вокальний бенд Man Sound.

ManSound — провідний вокальний бренд України, експерти жанру а-капела. ManSound неодноразово запрошував Лайонел Хемптон на Lionel Hampton Jazz Festival у США. Також у багажі колективу номінація «Краща вокальна група» у рамках All American Entertainment Awards (2001, Бренсон, США), Гран-прі на міжнародному конкурсі Vokal.Total (2002, Грац, Австрія), нагорода ShowBiz Award як кращій джазовій групі України (2005).

«Alfa Jazz Fest — один із провідних українських і світових фестів. Фестиваль уже став справжньою візитівкою для Львова. Щороку Alfa Jazz вражає високим рівнем виконавців, світовими іменами та якісною організацією усіх заходів. Для нас це унікальна можливість і велике задоволення заспівати для львівської публіки. Я привезу до Львова всю родину — дружину, донечку та тещу. У перерві між репетиціями та виступом плануємо прогулятися містом», — розповів журналісту «ВЗ» тенор гурту Сергій Харченко.

Традиційно виступи колективів підтримають Французький інститут та Посольство Франції, Гете-Інститут та Посольство Німеччини, Австрійський форум та Посольство Австрії, Посольство Швейцарії, Посольство Республіки Туреччина, Посольство Ізраїлю, Чеський інститут та Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові. Гостей фестивалю чекатимуть майстер-класи, фотовиставка, джазові кінопокази та численні джеми. Всього за 5 днів фестиваль відвідають понад 200 музикантів з 15 країн світу. Також фестиваль з кожним роком розширює тривалість. Цього разу на Сцені ім. Е. Рознера та на Сцені Ринку концерти відбуватимуться 5 днів, а на Сцені палацу Потоцьких — 4 дні.

Довідка «ВЗ»

Alfa Jazz Fest — міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Виконавчий директор фестивалю — Наталія Горбачевська, творчий куратор — джазовий експерт Олексій Коган. У Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук. Щорічно фестиваль відвідує близько 70 тисяч гостей з України та іноземних країн. 2016 року Alfa Jazz Fest був визнаний поважним британським виданням The Guardian одним із найкращих джазових фестивалів Європи.

Схожі новини