Передплата 2024 «Добрий господар»

Конкурс на стоматологічний факультет – понад 254 особи на місце!

У вишах України оприлюднили списки бюджетників

У Львівському національному університеті імені Івана Франка студентів-бюджетників на денну форму навчання “набрали” згідно з нормою, а от на заочну — не добрали.

«Коштом державного замовлення у нашому закладі навчатиметься дві тисячі тридцять студентів-“денників”, — пояснює відповідальний секретар ЛНУ імені Івана Франка Олег Бовгира. — На заочну форму навчання зараховано 157 спудеїв. Якщо на денне навчання норму із держзамовлень ми виконали, то на заочне — ще ні». Проте скільки ж заочників “недобрали”, Олег Вікторович коментувати відмовився.

«В університеті зменшили кількість держзамовлень на історичному факультеті — на 10 місць, — каже Олег Бовгира. — На 20 “бюджетників” поменшало на юридичному факультеті, 10 місць держзамовлень скорочено і на факультеті журналістики».

Відповідальний секретар розповів, що цьогоріч зріс прохідний бал на вступ. До прикладу, якщо торік на журналістику він становив 716 балів, то цього року — 728. На англійську мову у 2012 році прохідний бал був 720, цьогоріч — 738,5. Зріс прохідний і на прикладну математику, 742 цього року, порівняно із 718 балами торік.

Найбільший конкурс у ЛНУ імені Івана Франка був на напрям “Туризм” — 10 бюджетних місць і понад 1500 заяв. Змагалися абітурієнти і на напрями “Правознавство”, “Англо-український переклад”, “Міжнародні відносини”. Найменше заяв було на напрями фізичного факультету: “Прикладна фізика”, “Астрономія”, а також на “Мікро- та макроелектроніку”.

Виконали держзамовлення і по “денниках”, і по “заочниках” у НУ “Львівська політехніка”. Коштом держбюджету на “денному” бакалавраті навчатимуться 2 тисячі 231 студент, заочників — 71. “Найпопулярнішими напрямами серед абітурієнтів були: “Комп’ютерна інженерія”, “”Системна інженерія”, “Правознавство” та “Фінанси і кредит”, — розповів відповідальний секретар НУ “Львівська політехніка” Олег Давидчак.

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького заочної форми навчання не передбачено, а от на денне відділення боротьба була запекла — 7 тисяч 884 заяви! “За державним замовленням у цьому виші навчатимуться: 239 студентів на лікувальній справі, 65 — на педіатрії, 30 спудеїв вивчатимуть медико-профілактичну справу, а 4 — стоматологію”, — розповів відповідальний секретар Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андрій Наконечний. Саме останній напрям викликав фантастичний ажіотаж серед абітурієнтів — 254 особи на місце. До прикладу, конкурс на лікувальну справу становив — 13 особи, на педіатрію — 31. Відповідно, найвищий прохідний бал до вступу був саме на стоматології — 787.

“На перший курс денної форми навчання за держзамовленнями було зараховано 309 студентів, — розповідає відповідальний секретар Української академії друкарства Роман Петрів — На заочну форму передбачено 78 місць, однак набір ще триває”.

За словами відповідального секретаря, найпопулярнішими факультетами стали видавнича справа та редагування — 745 заяв і 35 місць, реклама — 472 заяви і 5 місць. А от найменше заяв абітурієнти подали на факультет документознавства й інформаційної діяльності — 90 заяв та 50 ліцензійних місць. “Можливо, це пов’язано з тим, що факультет відкрився лише цього року, і на ньому передбачена лише комерційна форма навчання”, — пояснює пан Петрів.

На комерційну основу навчання студенти зможуть оформити заяви до 23 серпня. Нагадаємо, цьогорічна вступна кампанія завершується 25 серпня.

Схожі новини