Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Буряк і нагодує, і полікує

Напевно, мало знайдеться людей, які б не включали до свого меню буряк. А якими корисними властивостями володіє буряковий сік

Фото з сайту pexels
Фото з сайту pexels

Він є відмінним засобом для лікуван­ня холециститу, хронічних закрепів і мля­вої перистальтики кишок. За цих захво­рювань фахівці рекомендують приймати по половині склянки бурякового соку на­тщесерце, за годину до сніданку.

Не варто забувати про чудодійні влас­тивості соку і людям, що потребують комплексної терапії пухлинних захворю­вань. При цьому, для досягнення необ­хідних результатів, треба пити буряко­вий сік 5−6 разів на день за 15 хвилин до їди по половині склянки.

Фахівці рекомендують вживання бу­рякового соку також за анемії (малокрів'я), артеріальної гіпертензії і атеросклерозу судин. При цих захворю­ваннях необхідно приймати суміш буря­кового і морквяного соків у пропорції 1:4 три-чотири рази на день по чверті склян­ки.

Якщо є камені у сечовому міхурі або нирках, слід пити суміш соків, приго­товлених з однієї частини бурякового соку, двох частин морквяного і двох час­тин огіркового соку. Приймати по чверті склянки за 30 хвилин до їди два-три рази на день.

Під час клімаксу або при порушеннях менструального циклу необхідно при­ймати суміш чорної редьки і буряка, приготовлену у пропорції 1:1. Прийма­ти таку суміш між їдою три-чотири рази на день.

Але слід зазначити, що буряковий сік не рекомендують вживати при пієло­нефриті, виразковій хворобі дванадця­типалої кишки і шлунка, а також при гло­мерунефриті.

Схожі новини