Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Буряковий сік підвищить гемоглобін, а сік петрушки зміцнить судини

Фруктові соки звільняють організм від токсинів, але фрукти обов’язково повинні бути стиглими. А овочеві соки— це лікарі організму. Вони містять усі необхідні для людини амінокислоти, мінеральні солі, ферменти і вітаміни

Буряковий сік

Підвищує гемоглобін і покращує склад крові. Чудово допома­гає жінкам під час клімаксу. Аби уникнути нудоти і запаморочення під час вживання бурякового соку, його варто змішати з морквяним. Такий коктейль забезпечить організм достатньою кількістю фосфору. А суміш морквяного, бурякового та огір­кового соків — чудовий очищувальний засіб для жовчного міхура, печінки та ни­рок.

Морквяний сік

Найбагатше джерело вітаміну А, а також В, С і D. Окрім цього, сік містить багато кальцію, магнію і за­ліза. Цікаво, що в морквяному соці зо­середжені такі поживні елементи, яких клітини і тканини організму потребують найбільше. Нормалізує майже всі функ­ції, лікує навіть виразки та пухлини, під­вищує імунітет і стимулює роботу над­нирників, покращує зір. У результаті тривалого вживання морквяного соку досягається потужний очисний ефект. Разом із соком шпинату сприяє віднов­ленню товстої кишки.

Огірковий сік

Високий вміст калію робить огірковий сік дуже цінним за по­рушень артеріального тиску, нормалі­зуючи його. Також цей сік корисний за пародонтозу. Завдяки вмісту кремнію і сірки огірковий сік у поєднанні з морк­вяним, шпинатним і салатним запобігає випадінню волосся і стимулює його ріст, зміцнює нігті. Суміш огіркового і морквя­ного соків корисна за ревматичних болів, які є наслідком накопичення в організмі сечової кислоти.

Часниковий сік

Додавання часнико­вого соку активізує перистальтику, має сечогінний ефект. Ефірні олії, що містять­ся в часнику, сприяють очищенню легень і бронхів від слизу, а також виведенню шлаків через пори. Часниковий сік до­помагає позбутися кишкових паразитів, продуктів гниття в кишечнику.

Сік петрушки

Сприяє кисневому обміну в клітинах і тканинах організму, зміцнює судини. Є дієвим засобом у лі­куванні недуг сечостатевої системи — ви­водить каміння з нирок і сечового міхура. Чудово лікує очні хвороби. Однак варто пам’ятати, що сік петрушки має дуже сильну дію, тому в чистому вигляді його не варто вживати більше, ніж 30−60 г. На­приклад, разом із буряковим сік петруш­ки ефективний під час порушень мен­струального циклу.

Сік селери

Багатий натрієм, який необхідний для того, щоб підтримувати кальцій у розчиненому стані, адже від­кладення неорганічного кальцію з часом зашлаковують організм. «Живий» натрій нормалізує згортання крові, теплообмін. Спекотна погода переноситься легше, якщо зранку випити чарку соку із селе­ри і стільки ж — удень, між прийомами їжі. Нестача органічного натрію викликає передчасне старіння, особливо у жінок. Сік селери багатий магнієм і залізом, необхідними для живлення клітин крові. Найкраще поєднувати його із морквяним соком.

Схожі новини