Буряковий сік підвищить гемоглобін, а сік петрушки зміцнить судини
Фруктові соки звільняють організм від токсинів, але фрукти обов’язково повинні бути стиглими. А овочеві соки— це лікарі організму. Вони містять усі необхідні для людини амінокислоти, мінеральні солі, ферменти і вітаміни
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/469285/buriakovyi-sik.jpg)
Буряковий сік
Підвищує гемоглобін і покращує склад крові. Чудово допомагає жінкам під час клімаксу. Аби уникнути нудоти і запаморочення під час вживання бурякового соку, його варто змішати з морквяним. Такий коктейль забезпечить організм достатньою кількістю фосфору. А суміш морквяного, бурякового та огіркового соків — чудовий очищувальний засіб для жовчного міхура, печінки та нирок.
Морквяний сік
Найбагатше джерело вітаміну А, а також В, С і D. Окрім цього, сік містить багато кальцію, магнію і заліза. Цікаво, що в морквяному соці зосереджені такі поживні елементи, яких клітини і тканини організму потребують найбільше. Нормалізує майже всі функції, лікує навіть виразки та пухлини, підвищує імунітет і стимулює роботу наднирників, покращує зір. У результаті тривалого вживання морквяного соку досягається потужний очисний ефект. Разом із соком шпинату сприяє відновленню товстої кишки.
Огірковий сік
Високий вміст калію робить огірковий сік дуже цінним за порушень артеріального тиску, нормалізуючи його. Також цей сік корисний за пародонтозу. Завдяки вмісту кремнію і сірки огірковий сік у поєднанні з морквяним, шпинатним і салатним запобігає випадінню волосся і стимулює його ріст, зміцнює нігті. Суміш огіркового і морквяного соків корисна за ревматичних болів, які є наслідком накопичення в організмі сечової кислоти.
Часниковий сік
Додавання часникового соку активізує перистальтику, має сечогінний ефект. Ефірні олії, що містяться в часнику, сприяють очищенню легень і бронхів від слизу, а також виведенню шлаків через пори. Часниковий сік допомагає позбутися кишкових паразитів, продуктів гниття в кишечнику.
Сік петрушки
Сприяє кисневому обміну в клітинах і тканинах організму, зміцнює судини. Є дієвим засобом у лікуванні недуг сечостатевої системи — виводить каміння з нирок і сечового міхура. Чудово лікує очні хвороби. Однак варто пам’ятати, що сік петрушки має дуже сильну дію, тому в чистому вигляді його не варто вживати більше, ніж 30−60 г. Наприклад, разом із буряковим сік петрушки ефективний під час порушень менструального циклу.
Сік селери
Багатий натрієм, який необхідний для того, щоб підтримувати кальцій у розчиненому стані, адже відкладення неорганічного кальцію з часом зашлаковують організм. «Живий» натрій нормалізує згортання крові, теплообмін. Спекотна погода переноситься легше, якщо зранку випити чарку соку із селери і стільки ж — удень, між прийомами їжі. Нестача органічного натрію викликає передчасне старіння, особливо у жінок. Сік селери багатий магнієм і залізом, необхідними для живлення клітин крові. Найкраще поєднувати його із морквяним соком.