Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дерево, що охороняє молодість

Є в природі чудове дерево – гінкго білоба. У Китаї, на його батьківщині, про лікувальні властивості цієї рослини знали ще за 2 800 років до нашої ери

Про нього згадується в книгах китайських цілителів VII і VIII століть. У гінкго дуже гарне листя – віялоподібне, розсічене на дві глибокі лопаті, шкірясте, злегка гофроване по краях, на довгих черешках. Квітки невеликі, зеленувато-жовті, насіння має пекучо-в’язкий смак.

Сучасні біохімічні досліджен­ня підтвердили легендарні цілю­щі властивості гінкго і показали, що найбільша сила прихована в листках із черешками. Вони міс­тять масу біологічно активних речовин, натуральних природних стимуляторів життєвої сили. Недарма його так високо цінували буддійські ченці!

Медичні наукові дослідження показали надзвичайно високу ефективність гінкго у лікуванні низки судинних захворювань. Зараз препарати з гінкго біло­ба – одні з найбільш популярних і затребуваних у всіх країнах. Тільки в цій рослині є специфічні речовини – гінкголіди й білобіди, високоефективні за астми, ін­фаркту міокарда, атеросклерозу.

Гінкго підвищує еластичність стінок кровоносних судин

Має судинорозширювальні власти­вості, пригнічує запальні реакції організму і поліпшує циркуляцію крові в артеріальному, капіляр­ному й венозному судинному руслах. Гінкго має прекрасні ан­тиоксидантні якості. Його препа­рати запобігають пошкодженню комплексу клітинних мембран, нормалізують метаболічні проце­си, знижують рівень холестерину у крові, збільшують споживання кисню й глюкози тканинами опо­рно-рухового апарату.

Найважливіші показання для застосування гінкго: порушення кровообігу, функцій серцево-су­динної системи, інсульт, інфаркт і його наслідки, гіпертонія, діабет, розширення вен, артеріїти, ате­росклероз нижніх кінцівок, тром­бофлебіт, переміжна кульгавість, розсіяний склероз, астма, алер­гія, хвороба Альцгеймера, за­гальне старіння. Відомо, що вна­слідок кисневого голодування знижується концентрація уваги, погіршується пам’ять, настає втома, дратівливість, турбує го­ловний біль. Гінкго забезпечує регулярне надходження кисню й нормалізує клітинне дихання мозку. Гінкго – потужний стиму­лятор пам’яті, крім того, заго­стрює увагу, підсилює мислення.

Чудове дерево допомагає та­кож набрати достатньо сил для боротьби з хворобами, слабкіс­тю. Важливо, що гінкго не має побічних дій і протипоказань. Ефект настає вже після дво­тижневого прийому. За рахунок нормалізації всіх процесів в ор­ганізмі й поліпшення капілярного кровотоку людина почувається оновленою й молодіє.

Сухі листки гінкго білоба мож­на зберігати у паперовому пакеті не довше ніж 3-4 роки. Відповідно до давнього східного рецепта, їх потрібно розтирати на порошок і вживати його разом з їжею 3 рази на день по 1 ч. ложці. У випадках запущених хвороб дозу рекомен­дують збільшити до 2 ч. ложок. Найпростіше розмішати порошок у кефірі або йогурті. Якщо лікуєте судини, для підвищення ефектив­ності в таку суміш бажано додати 1-2 ч. ложки лляної олії. Цей пре­красний антиоксидант чистить судини за атеросклерозу, не да­ючи розвиватися склеротичним процесам в організмі.

Гінкго приймають курсами по 2 місяці (з перервою 1-2 місяці) відповідно до віку: від 35 до 45 років – 2 курси на рік; від 45 до 60 років – 3 курси на рік. Людям, старшим за 60 років, приймати гінкго треба постійно – курсами по 2 місяці, роблячи між ними перерву 1 місяць. Краща трава для сумісного прийому з гінкго (при­ймати в різний час) – діоскорея кавказька. Порошок з її кореня (або дрібні його шматочки) зба­гачують й підсилюють дію гінкго.

Схожі новини