Передплата 2024 «Добрий господар»

Аритмію усуне глід

Для лікування порушень серцебиття радимо насампе­ред глід, пам’ятаючи при цьому першу заповідь лікаря: «Не за­шкодь!»

Різні відхилення й порушення ритму серця називають аритмією. А це може статися через розлади провідникової системи серця. Є кілька видів порушення ритму серцевої діяльності.

Перший – тахікардія, тобто прискорене серцебиття. Най­частіше воно буває тоді, коли у людини збуджена нервова сис­тема, дає збої щитовидна за­лоза, особливо за гіперплазії й гіперфункції. Серце тоді б’ється не 60-80 ударів на хвилину, а 100-120, інколи доходить до 130.

Тахікардія виникає і у здоро­вих людей від фізичного наван­таження або переляку, навіть у дитини, яка злякається чогось: тоді сердечко її б’ється часто-часто. Взагалі, причин тахікардії чимало.

Читайте також: Ківі – джерело сили і молодості

Другий вид – брадикардія. Це коли серце б’ється сповіль­нено: навіть 50-45 ударів на хвилину. Дихальна аритмія, або екстрасистолія – це теж пору­шення ритму, але з такими по­штовхами: стукне серце, потім поб’ється й затихне, і знову по­штовх, знову стук.

Для лікування порушень серцебиття радимо насампе­ред глід, пам’ятаючи при цьому першу заповідь лікаря: «Не за­шкодь!» Можна лікувати й квітка­ми глоду, і листям, і, безперечно, ягодами. Але не можна пере­вищувати дозу. Треба розумно користуватися рослиною, і тоді ліки з глоду допоможуть налаго­дити серцевий ритм, нормалізу­вати кров’яний тиск, поліпшити судинний кровообіг і усунути головний біль та заспокоїти не­рвову систему.

Отже, у разі серцевих арит­мій, серцевого болю можна пити ліки з квіток та листя глоду: 1 ст. ложку подрібненої сировини глоду залити 3 склянками окро­пу, закрити, тепло укутати й на­стояти 30-40 хвилин. Пити по 0,5 склянки тричі на день після їди впродовж 2-3 тижнів. Уже за цей час ви відчуєте, що серце пе­рестало боліти. Після тижневої перерви лікування можна про­довжити.

Юрій Червінський.

Читайте також: «Почистити» судини від атеросклеротичних бляшок неможливо»

Схожі новини