Передплата 2024 «Добра кухня»

Як позбутися комплексів?

Люди самі «ліплять» собі комплекси, коли концентрують на них свою увагу

Чимало людей страждають від різних комплексів, починаючи від невпевненості у власних словах чи вчинках і закінчуючи комплексом неповноцінності. Корінь цього, як не дивно, страх. Страх помилитися, зробити щось не так, як хотілося б, і виставити себе на посміховисько.

Страх, який відчувають сором’язливі і люди, що комплексують, виникає через те, що вони порівнюють себе з іншими людьми, саме через це виникають сумніви у своїх силах.

Тому, щоб позбутися комплексів, важли­во усвідомити, що в жодному разі не можна порівнювати себе з іншими. Кожна людина унікальна. Та людина своїм страхом маскує свої можливості. Страх не дає їм проявити­ся.

Запам’ятайте, ви маєте почуватися віль­но у будь-якій обстановці, де б ви не пере­бували. І не бійтеся помилитися.

Не бійтеся і не переживайте. Страх і переживання часто заважають прийняти правильні рішення. До того ж це впливає на здоров’я. І аж ніяк не позитивно.

Частіше усміхайтеся, смійтеся. Тоді страхи і переживання легко підуть. Життя прекрасне, коли на нього дивишся з усміш­кою і оптимізмом. І це здорове та правиль­не ставлення до нього.

Люди самі «ліплять» собі комплекси, коли концентрують на них свою увагу. Те, з чого багато людей створюють собі комп­лекси, часто можна перетворити на гід­ність, ту родзинку, яка їх вигідно відрізнить від інших. Знову ж таки, все залежить від ставлення. Правильне ставлення до себе, своїх переваг і недоліків — запорука життя без комплексів.

Почніть вірити в себе. Проявіть впевне­ність у своїх справах і вчинках. Для цього є одна дуже ефективна вправа. Візьміть ар­куш паперу і ручку. І напишіть ті риси харак­теру, яких ви хочете набути. Наприклад: «Я впевнена у собі людина», «Я не боюся помилитися», «Я вільний від комплексів», «Я не боюся чужої думки». Напишіть їх кілька разів. І щодня повторюйте цю процедуру. Також ви можете говорити це вголос. Зго­дом ви обов’язково матимете ці риси.

Знайте, що ви маєте насамперед спо­добатися собі, а не іншим людям. Людей дуже багато і всім не сподобаєшся. Тому ви повинні завжди ґрунтуватися на одному, істинному для вас прикладі. Саме це від­різняє впевнену в собі людину від тієї, що сумнівається у своїх силах.

Безліч людей з упевненістю і без будь-яких комплексів і жалю матюкаються, об­ражають, крадуть… Оскільки вони впевнені в собі і своїх силах, то їх поважають, їм по­турають і навіть беруть з них приклад ті, які жадають такої ж упевненості. Ті ж люди, які знають правильні принципи, часто бояться подати голос, бояться, що їх засміють, бо­яться думки інших людей! І що толку від цих принципів, якщо про них ніхто не знає?

Дуже важливо бути впевненим у собі і своїх словах, але не менш важливо го­ворити істину і жити відповідно до неї. Це зробить вас по-справжньому щасливою людиною. Вас поважатимуть, а ще краще — вас любитимуть. А любов — це вершина будь-яких взаємин. Ваше життя стане дуже яскравим і цікавим. І ваш приклад буде на благо іншим людям.

Читайте також: Шкідливі звички, які псують ранок

Схожі новини