Передплата 2024 «Добрий господар»

На львівських ринках «царює» закарпатська полуниця

А ось знаменитої мелітопольської черешні цьогоріч не буде...

Закарпатська полуниця з’явилася на львівських ринках вчасно. За неї правлять 130-150 гривень, ягоди вдосталь. А ось попит на неї, нарікають продавці, трохи нижчий, ніж минулих років... Продавці це пов’язують із подорожчанням інших продуктів, мовляв, на полуницю грошей вистачає не всім.

Аби придбати полуницю, ви­рушила на ринок “Новий”. У від­ділі “Фрукти” її повно на кож­ному прилавку. “Пані, купуйте файну закарпатську полуницю, дуже смачна і бюджетна, як для теперішнього сезону”, – при­прошує продавчиня Марта. Не встигла я щось сказати, як жін­ка відкрила пакет і за мить упа­кувала мені туди товар. Немає виходу – купую. “А це щоб ви довго не роздумували, – жарто­ма пояснила продавчиня. – 140 гривень – хороша ціна. Чи буде незабаром полуниця дешевша­ти? Важко сказати. Можливо, і ні. На ціну впливають погода та доставка із Закарпаття, а ще – дорогий бензин...”.

Уточнила у продавців, коли на прилавках ринків з’явиться закарпатська черешня. Відпо­віли, це залежатимете від по­годи. Дощі трохи затягнули до­зрівання травневих фруктів на Закарпатті... Розчарування – цього сезону львів’яни, ймовір­но, не купуватимуть знамениту мелітопольську черешню. Ме­літополь наразі під окупацією...

Серед вітамінного товару на ринку – лохина з Іспанії. Най­дешевша упаковка ягоди (200 грамів) – 170 гривень, 0,5 кг – 390. Влітку українська лохина буде дешевшою, кажуть про­давці.

На ринках повно овочів. Ка­пуста – 35-40 гривень за кіло­грам, кабачки – 65, огірки та помідори – плюс-мінус до ста гривень за кілограм, болгар­ський перець – 150-170 грн. Пу­чок редиски – 15-20 гривень, пучок цибулі – 25. З’явилися у продажу молоді буряки з бадил­лям – 35-40 гривень за пучок.

Цитрусові коштують у рам­ках 45-70 гривень, банани – 60-65 гривень за кілограм.

Читайте також: Куди пропав оселедець «Матіас»?

Схожі новини