Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ринок “завалений” літніми вітамінами. Але ціни кусаються!

А продавці уже втомилися нагадувати клієнтам про маски й дотримання соціальної дистанції...

Оскільки карантин на Львівщині продовжено до 7 липня, на продуктових ринках залишаються в силі усі заходи безпеки: масковий режим, вимірювання температури, захисні екрани… Тим часом продукти, особливо сезонні фрукти, подорожчали.

Людей на львівському ринку «Новий» багатенько. Прилавки вгинаються від продуктів на будь-який смак і гаманець. При вході ніхто не міряє температуру, не перевіряє, чи захищені покупці масками… Майже усі клієнти продуктового базару дотримувалися маскового режиму, але деякі одягають маски неправильно. А ось із дистанцією на ринку «Новий» ще та проблема! Люди не хочуть стояти в черзі бодай на метровій відстані, ледь не вилазять одне одному на плечі… Одна продавчиня настільки втомилася нагадувати своїм покупцям про дистанцію, що написала на таблиці емоційний крик душі: «Дотримуйтеся дистанції! Я вас прошу!».

Покупці не економлять на сезонних ягодах і фруктах, хоча ціни на них не надто комфортні. Полуниця — 60−70 гривень за кіло, черешня — 45−55, інжирний персик — 75, абрикос — 55, нектарин — 50. Не розгуляєшся… Лимони — 45, апельсини — 36, грейпфрут — 45.

Овочі «борщового набору» наразі тримають стабільну планку. За кіло картоплі просять 13 гривень, дехто бере і 15, мовляв «це домашня бульба без хімікатів». У такому ціновому діапазоні морква і буряк. Цибуля — 13, капуста — 10−12 грн.

Не надто комфортні ціни і на сезонні овочі. Помідори коливаються у ціновому діапазоні 28−35 гривень за кілограм, жовті помідори — 44, чері — 50. Огірки — 30 гривень за кілограм. Відносно дешеві хіба що кабачки — 10−13 гривень за кілограм. Приємно вразила ціна на броколі — 25−30 гривень за кілограм. Для прикладу, на Привокзальному ринку за кіло броколі просять 40 гривень, і не хочуть робити знижки.

Іду в м'ясний сектор ринку. Вибір м’яса там чималий. Продавці прихвалюють товар: усе свіже і якісне. Розчарувало те, що чимало продавців показують товар, особливо вуджені шинки, голими руками… Зробила одній продавчині, яка працювала без рукавичок, а маска була приспущена, зауваження. Це неприпустимо особливо у складній епідеміологічній ситуації! Продавчиня майже не огризалася, сказала, що мої побажання врахує.

Вуджена шинка — 200 гривень, запечена на дровах — 230, ковбаси — від 150 гривень за кілограм. За свіжу свинину правлять від 85 гривень. Фарш зі свинячого м'яса — 75 гривень за кілограм, сало — 60−80. Кілограм телячої шинки — 170−180 гривень.

Схожі новини