Передплата 2024 «Добра кухня»

Мармелад з малини і смородини

Рецепт

500 г малини, 500 г смородини, 900 г цукру, лимонна кислота — на кін­чику ножа.

Малину і смородину перебрати, проми­ти, покласти в каструлю і залити водою так, щоб вона покрила ягоди. Поставити на во­гонь і варити до розм’якшення.

Відкинути на дрібне сито та протерти. Поставити утворений густий сік на малий вогонь і виварити наполовину. Виварений сік готовий до желювання, якщо його кра­пля не розтікається на холодній тарілці.

Додати цукор і лимонну кислоту, варити, знімаючи піну, 35−40 хв.

Розлити в пласкі форми шаром за­втовшки 2,5−3 см і залишити на ніч за кім­натної температури. Розрізати на однакові кубики, кожен обваляти у цукрі.

Зберігати мармелад у картонних короб­ках за кімнатної температури.

Схожі новини