Мармелад з малини і смородини
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/516282/marmelad.jpg)
500 г малини, 500 г смородини, 900 г цукру, лимонна кислота — на кінчику ножа.
Малину і смородину перебрати, промити, покласти в каструлю і залити водою так, щоб вона покрила ягоди. Поставити на вогонь і варити до розм’якшення.
Відкинути на дрібне сито та протерти. Поставити утворений густий сік на малий вогонь і виварити наполовину. Виварений сік готовий до желювання, якщо його крапля не розтікається на холодній тарілці.
Додати цукор і лимонну кислоту, варити, знімаючи піну, 35−40 хв.
Розлити в пласкі форми шаром завтовшки 2,5−3 см і залишити на ніч за кімнатної температури. Розрізати на однакові кубики, кожен обваляти у цукрі.
Зберігати мармелад у картонних коробках за кімнатної температури.