Малосольні огірки з хроном та листям: класичний рецепт на зиму
Цей рецепт малосольних огірків з хроном і ароматними листям — простий спосіб приготувати смачну закуску, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Зберігайте літні смаки цілий рік
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/516278/malosolni-ohirky.jpg)
7 кг огірків, 1 ст. ложка цукру (на 1 літр води), 2 ст. ложки солі (на 1 літр води), 6 листків вишні, 4 листки смородини, 7 листків дуба, 6 гілочок кропу, 2 головки часнику, 3 ст. ложки перцю горошком, 80 г кореня хрону.
Вимити огірки та замочити у холодній воді на 5 год. Воду злити і кожен плід обрізати з двох кінців. Огірки покласти в емальовану каструлю чи миску і влити питну воду так, щоб вона повністю покрила всі плоди.
Відмірявши таким чином воду, злити її у каструлю. Додати цукор і сіль, перемішати. Нагріти, щоб цукор та сіль розчинилися. Розсолу дати охолонути до 50°C.
На дно миски чи каструлі покласти половину листя й кропу, зубчики часнику, перець горошком і шматочки хрону. Зверху — огірки, накрити листям і кропом, що залишилися.
Залити огірки розсолом. Накрити чистим рушником. Зверху покласти дерев’яний круг і гніт (наприклад, ретельно вимитий камінь). Він має добре притискати огірки. Залишити огірки за кімнатної температури на 1−3 дні. Потім перекласти огірки у банки і поставити у холодильник.