Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Малосольні огірки

Рецепт

7 кг огірків, 1 ст. ложка цукру (на 1 літр води), 2 ст. ложки солі (на 1 літр води), 6 листків вишні, 4 листки смородини, 7 листків дуба, 6 гіло­чок кропу, 2 головки часнику, 3 ст. ложки перцю горошком, 80 г кореня хрону.

Вимити огірки та замочити у холод­ній воді на 5 год. Воду злити і кожен плід обрізати з двох кінців. Огірки по­класти в емальовану каструлю чи мис­ку і влити питну воду так, щоб вона по­вністю покрила всі плоди.

Відмірявши таким чином воду, злити її у каструлю. Додати цукор і сіль, пе­ремішати. Нагріти, щоб цукор та сіль розчинилися. Розсолу дати охолонути до 50°C.

На дно миски чи каструлі поклас­ти половину листя й кропу, зубчики часнику, перець горошком і шматочки хрону. Зверху — огірки, накрити листям і кропом, що залишилися.

Залити огірки розсолом. Накрити чистим рушником. Зверху покласти дерев’яний круг і гніт (наприклад, ре­тельно вимитий камінь). Він має добре притискати огірки. Залишити огірки за кімнатної температури на 1−3 дні. По­тім перекласти огірки у банки і поста­вити у холодильник.

Схожі новини