Передплата 2024 ВЗ

Деруни з ковбасою та яйцем

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

2 кисло-солодкі яблука, 2 картоплини, 200 г брюссельської капусти, 100 г ковбасок зі свинини, 4 яйця, 2 зубчики часнику, 2−3 гілочки петруш­ки, 1 дрібка меленого кмину, олія, сіль і чорний перець.

Картоплю очистити, розрізати вздовж навпіл і зварити до напівготовності. Тро­хи остудити. Натерти очищені яблука та картоплю на грубій тертці. Капусту, ковбасу та часник дрібно нарізати. Змі­шати яблука, картоплю та брюссельську капусту. Перекласти на шматок марлі та відтиснути масу від надлишків рідини. Підготовлену масу перемішати з часни­ком і ковбасою. Приправити кмином, по­солити і поперчити.

Розігріти в пательні з товстим дном 1 ст. ложку олії. Викласти близько ¼ маси, розрівняти ложкою, формуючи коржик завтовшки 1,5 см. Смажити по 3 хв з кожного боку. Так приготувати ще 3 деруни. Викласти їх купкою, викладаючи між ними пергамент і купку накривати фольгою. Вони не мають охолонути.

В окремій пательні розігріти трохи олії та приготувати 4 окаті яєчні (глазуньї).

Дрібно посічену петрушку розтерти в ступці із сіллю та меленим перцем. По­давати деруни з яєчнею та пряною су­мішшю.

Схожі новини