Пляцок з кокосом, горіхами і вишнями: розкішне поєднання смаків
Цей пляцок — справжній витвір кулінарного мистецтва, у якому ніжний кокосовий шар переплітається з насиченим горіховим, а кислуваті вишні додають приємної свіжості. Пісочне тісто робить десерт особливо розсипчастим, а варення додає йому ніжної фруктової ноти. Ідеальний вибір для святкового столу або особливих родинних моментів!
:format(webp)/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530359/pliatsok.jpg)
Для пісочного тіста: 6 жовтків, 400 г борошна, 150 г цукрової пудри, 150 г масла, 2 ч. ложки ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 4 ч. ложки кислої сметани.
Для кокосового прошарку: 6 білків, 160 г цукру, 160 г кокосової стружки, 1 ст. ложка картопляного крохмалю.
Для горіхового прошарку: 5 яєць, 200 г цукру, 200 г мелених волоських горіхів, 3 ст. ложки борошна.
Додатково: 4 ст. ложки вишневого варення, 400 г вишень у власному соку (вага без сиропу). Форма 26×32 см.
Пісочне тісто. Інґредієнти для тіста замішати, розділити на дві частини і покласти у холодильник. Одну частину тіста вийняти через пів години і викласти на дно форми. Змастити варенням і викласти вишні.
Кокосовий прошарок. Білки збити і додати цукор. Потім додати кокосову стружку і крохмаль. Усе перемішати і викласти на вишні.
Горіховий прошарок. Яйця збити з цукром. Додати борошно, змішане з горіхами, і все перемішати. Вилити на кокосовий прошарок. Другу частину тіста розкачати за розміром форми і викласти на горіховий прошарок. Випікати за температури 170°C 50 хв. Якщо верх торта надто сильно підрум'янюватиметься, накрити його пергаментним папером. Після охолодження можна полити глазур’ю або посипати цукровою пудрою.