Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Пляцок з кокосом, горіхами і вишнями: розкішне поєднання смаків

Цей пляцок — справжній витвір кулінарного мистецтва, у якому ніжний кокосовий шар переплітається з насиченим горіховим, а кислуваті вишні додають приємної свіжості. Пісочне тісто робить десерт особливо розсипчастим, а варення додає йому ніжної фруктової ноти. Ідеальний вибір для святкового столу або особливих родинних моментів!

Пляцок з кокосом, горіхами і вишнями
Пляцок з кокосом, горіхами і вишнями

Для пісочного тіста: 6 жовтків, 400 г борошна, 150 г цукрової пудри, 150 г масла, 2 ч. ложки ванільного цу­кру, 1 ч. ложка розпушувача, 4 ч. ложки кислої сметани.

Для кокосового прошарку: 6 білків, 160 г цукру, 160 г кокосової стружки, 1 ст. ложка картопляного крохмалю.

Для горіхового прошарку: 5 яєць, 200 г цукру, 200 г мелених волоських горіхів, 3 ст. ложки борошна.

Додатково: 4 ст. ложки вишневого варення, 400 г вишень у власному соку (вага без сиропу). Форма 26×32 см.

Пісочне тісто. Інґредієнти для тіста за­мішати, розділити на дві частини і покласти у холодильник. Одну частину тіста вийняти через пів години і викласти на дно форми. Змастити варенням і викласти вишні.

Кокосовий прошарок. Білки збити і додати цукор. Потім додати кокосову стружку і крох­маль. Усе перемішати і викласти на вишні.

Горіховий прошарок. Яйця збити з цу­кром. Додати борошно, змішане з горіха­ми, і все перемішати. Вилити на кокосовий прошарок. Другу частину тіста розкачати за розміром форми і викласти на горіхо­вий прошарок. Випікати за температури 170°C 50 хв. Якщо верх торта надто сильно підрум'янюватиметься, накрити його пер­гаментним папером. Після охолодження можна полити глазур’ю або посипати цу­кровою пудрою.