Буріто з авокадо та яєчнею-скрембл
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505944/burito.jpg)
- 2 коржики тортильї
- 1 авокадо
- 2 яйця
- 1 болгарський перець
- 1 помідор
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 100 г напівтвердого сиру
- зелена цибуля
- сіль, чорний мелений перець
- 1 ч. ложка лимонного соку
Коржі можна взяти будь-які: пшеничні, кукурудзяні, цілозернові або сирні.
Розігріти суху пательню (бажано чавунну), викласти болгарський перець і смажити, періодично перевертаючи, до підпалин. Перекласти перець у фольгу, щільно закрити і дати трохи охолонути.
У миску розбити яйця, посолити і поперчити, збити вінчиком або виделкою. У пательні розтопити масло, вилити яйця і готувати яєчню, постійно помішуючи. Щойно яйця почнуть «схоплюватися», активно перемішати, розбиваючи грудочки.
Готувати 2−3 хв. Дати скремблу трохи охолонути, потім додати натертий сир і нарізану зелену цибулю, перемішати.
Нарізати помідор на смужки і викласти на сито, щоб стекла зайва рідина.
Авокадо очистити і нарізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Печений перець нарізати соломкою, очистивши від насіння й шкірки.
Тортилью прогріти з двох боків на сухій пательні, так коржик буде більш пластичним.
Викласти на тортилью смужки овочів і яєчню-скрембл. Скрутити у рулет.
Загорнути у фольгу і покласти у холодильник. Потім обсмажити на пательні або в мікрохвильовці, щоб прогріти начинку. Подавати, розрізавши його навпіл. Окремо можна подати улюблений соус.