Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Буріто з авокадо та яєчнею-скрембл

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 2 коржики тортильї
  • 1 авокадо
  • 2 яйця
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 100 г напівтвердого сиру
  • зелена цибуля
  • сіль, чорний мелений перець
  • 1 ч. ложка лимонного соку

Коржі можна взяти будь-які: пшеничні, кукурудзяні, цілозернові або сирні.

Розігріти суху пательню (бажано чавунну), викласти болгарський перець і смажити, періодично перевертаючи, до підпалин. Перекласти перець у фольгу, щільно закрити і дати трохи охолонути.

У миску розбити яйця, посолити і поперчити, збити вінчиком або виделкою. У пательні розтопити масло, вилити яйця і готувати яєчню, постійно помішуючи. Щойно яйця почнуть «схоплюватися», активно перемішати, розбиваючи грудочки.

Готувати 2−3 хв. Дати скремблу трохи охолонути, потім додати натертий сир і нарізану зелену цибулю, перемішати.

Нарізати помідор на смужки і викласти на сито, щоб стекла зайва рідина.

Авокадо очистити і нарізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Печений перець нарізати соломкою, очистивши від насіння й шкірки.

Тортилью прогріти з двох боків на сухій пательні, так коржик буде більш пластичним.

Викласти на тортилью смужки овочів і яєчню-скрембл. Скрутити у рулет.

Загорнути у фольгу і покласти у холодильник. Потім обсмажити на пательні або в мікрохвильовці, щоб прогріти начинку. Подавати, розрізавши його навпіл. Окремо можна подати улюблений соус.

Схожі новини