Передплата 2024 «Добра кухня»

Риба з картоплею і печерицями

Рецепт

Риба з картоплею і печерицями
Риба з картоплею і печерицями

1,3−1,5 кг патраної тушки риби без голови, 400 г печериць, 500 г картоплі, 40 г пряженого масла, сіль, чорний перець.

Розігріти духовку до 190°С у ре­жимі «верх-низ», без конвекції. За­стелити деко пергаментом (про всяк випадок). Відмотати від рулону рукав завдовжки близько 50 см.

Натерти рибу сіллю і перцем з усіх боків і зсередини. Змастити пряже­ним маслом.

Картоплю вимити щіткою і нарі­зати тонкими кружальцями, 2 мм. Приправити сіллю і перцем. У грибів відламати ніжки та дрібно нарізати. Капелюшки залишити цілими, на вер­хівках зробити хрестоподібні надрізи.

Викласти у пакет спершу шар картоплі, потім — рибу з грибами. Закріпити краї стрічкою або кліпса­ми. Покласти пакет на деко. Якщо отворів у рукаві не передбачено, зробити їх голкою або зубочисткою. Поставити деко у центр духовки, за­пікати 40 хв.

Схожі новини