Риба з картоплею і печерицями
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499300/ryba.jpg)
1,3−1,5 кг патраної тушки риби без голови, 400 г печериць, 500 г картоплі, 40 г пряженого масла, сіль, чорний перець.
Розігріти духовку до 190°С у режимі «верх-низ», без конвекції. Застелити деко пергаментом (про всяк випадок). Відмотати від рулону рукав завдовжки близько 50 см.
Натерти рибу сіллю і перцем з усіх боків і зсередини. Змастити пряженим маслом.
Картоплю вимити щіткою і нарізати тонкими кружальцями, 2 мм. Приправити сіллю і перцем. У грибів відламати ніжки та дрібно нарізати. Капелюшки залишити цілими, на верхівках зробити хрестоподібні надрізи.
Викласти у пакет спершу шар картоплі, потім — рибу з грибами. Закріпити краї стрічкою або кліпсами. Покласти пакет на деко. Якщо отворів у рукаві не передбачено, зробити їх голкою або зубочисткою. Поставити деко у центр духовки, запікати 40 хв.