Медово-яблучні курячі крильця в ароматному маринаді
Соковиті, пікантні та карамелізовані крильця з легким фруктовим акцентом — ідеальна страва для родинної вечері або посиденьок з друзями. Завдяки маринаду на основі яблучного пюре, меду та спецій м’ясо виходить ніжним усередині та апетитно хрустким зовні
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499154/kryltsia-po-kanadsky.jpg)
- 1 кг курячих крил
- 100 г яблучного пюре
- 100 г кетчупу
- 1 ст. ложка меду
- 2 ст. ложки лимонного соку
- 3 ст. ложки соєвого соусу
- ½ ч. ложки чорного меленого перцю
- 1 ч. ложка паприки
- ¼ ч. ложки кориці
- ½ ч. ложки сухого часнику
Курячі крила вимити, відрізати кінчики і кожне крило розрізати по суглобах на 2 частини.
У мисці змішати кетчуп, яблучне пюре, мед, соєвий соус, лимонний сік та спеції. Змішати крила з маринадом і поставити в холодильник на 1−8 год.
Викласти крила на змащене деко і запікати до готовності при 200°С. Якщо буде багато соку, його необхідно злити.
У процесі запікання кілька разів змастити крильця залишками маринаду.