Мариновані баклажани з гранатовим соусом — пікантна закуска за лічені хвилини
Соковиті обсмажені баклажани, просочені ароматним маринадом із гранатового соусу, часнику та спецій, — ідеальне доповнення до м’ясних страв або самостійна закуска. Простий рецепт із насиченим східним смаком, який варто спробувати
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/495639/smazheni-baklazhany.jpg)
3 баклажани, 100 мл олії.
Маринад: 1 ч. ложка кропу, 1 ч. ложка кінзи, 2 ст. ложки оцту або лимонного соку, 2 ст. ложки перевареної води, 1,5 склянки гранатового соусу, 2 зубчики часнику, сіль і цукор — до смаку, дрібка чорного меленого перцю.
Баклажани за бажання очистити від шкірки. Нарізати їх кружальцями завтовшки 8 мм.
Маринад. З'єднати всі складові, додати посічену зелень та вичавлений часник. Посолити чи підсолодити до смаку. Замість гранатового соусу можна додати мед чи будь-який сироп, але гранатовий соус додає кислинки й аромату.
Обсмажити кружальця баклажанів на олії, трохи їх посолити.
Викласти обсмажені кружальця на серветку, щоб позбутися зайвої олії.
В ємність з бортиками викладати шарами баклажани та поливати їх маринадом із зеленню. Подавати до м’ясних страв.