Передплата 2025 ВЗ

Мариновані баклажани з гранатовим соусом — пікантна закуска за лічені хвилини

Соковиті обсмажені баклажани, просочені ароматним маринадом із гранатового соусу, часнику та спецій, — ідеальне доповнення до м’ясних страв або самостійна закуска. Простий рецепт із насиченим східним смаком, який варто спробувати

3 баклажани, 100 мл олії.

Маринад: 1 ч. ложка кропу, 1 ч. ложка кінзи, 2 ст. ложки оцту або лимонного соку, 2 ст. ложки перева­реної води, 1,5 склянки гранатового соусу, 2 зубчики часнику, сіль і цукор — до смаку, дрібка чорного меленого перцю.

Баклажани за бажання очистити від шкірки. Нарізати їх кружальцями за­втовшки 8 мм.

Маринад. З'єднати всі складові, до­дати посічену зелень та вичавлений часник. Посолити чи підсолодити до смаку. Замість гранатового соусу мож­на додати мед чи будь-який сироп, але гранатовий соус додає кислинки й аро­мату.

Обсмажити кружальця баклажанів на олії, трохи їх посолити.

Викласти обсмажені кружальця на серветку, щоб позбутися зайвої олії.

В ємність з бортиками викладати ша­рами баклажани та поливати їх марина­дом із зеленню. Подавати до м’ясних страв.