Передплата 2024 «Добра кухня»

Баклажани, фаршировані сиром

Рецепт

Баклажани, фаршировані сиром
Баклажани, фаршировані сиром

3 баклажани, 2 яйця, 150 г бринзи, 100 г панірувальних сухарів, 1 пучок зелені, по дрібці солі і перцю, 1 ст. ложка олії.

Вздовж розрізати баклажани навпіл. Щоб позбутися гіркоти, посипати сіллю, залишити на 15 хв. Тоді промити від солі і скласти у каструлю. Залити наполови­ну водою, варити 9−12 хв, але щоб не розм’якли. Овочі остудити, за допомо­гою ложки вийняти м’якуш. «Човники» баклажанів викласти на деко, змащене олією. Розм’якшити м’якуш і змішати із подрібненою бринзою, зеленню, за ба­жання додати спеції. Додати яйця, 50 г панірувальних сухарів, ретельно пере­мішати. «Човники» заповнити готовою масою. Зверху посипати сухарями, що залишилися. Запікати у духовці за тем­ператури 200°С 18−23 хв.