Запечені баклажанові «човники» з бринзою
Соковиті баклажани, начинені ніжною сирною масою з ароматною зеленню, вкриті хрусткою скоринкою з панірувальних сухарів. Ідеальна страва для легкої вечері або вишуканої закуски
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/495637/baklazhany-z-syrom.jpg)
3 баклажани, 2 яйця, 150 г бринзи, 100 г панірувальних сухарів, 1 пучок зелені, по дрібці солі і перцю, 1 ст. ложка олії.
Вздовж розрізати баклажани навпіл. Щоб позбутися гіркоти, посипати сіллю, залишити на 15 хв. Тоді промити від солі і скласти у каструлю. Залити наполовину водою, варити 9−12 хв, але щоб не розм’якли. Овочі остудити, за допомогою ложки вийняти м’якуш. «Човники» баклажанів викласти на деко, змащене олією. Розм’якшити м’якуш і змішати із подрібненою бринзою, зеленню, за бажання додати спеції. Додати яйця, 50 г панірувальних сухарів, ретельно перемішати. «Човники» заповнити готовою масою. Зверху посипати сухарями, що залишилися. Запікати у духовці за температури 200°С 18−23 хв.