Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Закуска з баклажанів і помідорів

Рецепт

Закуска з баклажанів і помідорів
Закуска з баклажанів і помідорів

1−2 баклажани, 2 помідори, 2 ци­булини, сіль і перець — до смаку, 30 г борошна, 50 г олії.

Великий баклажан злегка очистити і нарізати кружальцями. Вмочити у бо­рошно і обсмажити на олії з двох боків. Солити баклажани на пательні.

Викласти обсмажені баклажани на серветки, щоб позбутися зайвої олії. Можна обсмажити баклажани в яйці, тоді вони не вберуть багато олії.

Помідори за бажання очистити від шкірки, дрібно нарізати.

Обсмажити спершу посічену цибу­лю, додати помідори і злегка тушкува­ти. Посолити і поперчити. У цьому соусі можна тушкувати баклажани, або поли­ти ним баклажани.

Викласти обсмажені баклажани на блюдо. Зверху — цибулю з помідорами та посипати зеленню.

Схожі новини