Закуска з баклажанів і помідорів
Рецепт
1−2 баклажани, 2 помідори, 2 цибулини, сіль і перець — до смаку, 30 г борошна, 50 г олії.
Великий баклажан злегка очистити і нарізати кружальцями. Вмочити у борошно і обсмажити на олії з двох боків. Солити баклажани на пательні.
Викласти обсмажені баклажани на серветки, щоб позбутися зайвої олії. Можна обсмажити баклажани в яйці, тоді вони не вберуть багато олії.
Помідори за бажання очистити від шкірки, дрібно нарізати.
Обсмажити спершу посічену цибулю, додати помідори і злегка тушкувати. Посолити і поперчити. У цьому соусі можна тушкувати баклажани, або полити ним баклажани.
Викласти обсмажені баклажани на блюдо. Зверху — цибулю з помідорами та посипати зеленню.