Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Баклажани, фаршировані м’ясом і грибами

Рецепт

Баклажани, фаршировані м’ясом і грибами
Баклажани, фаршировані м’ясом і грибами

2 великі баклажани, 400 г м’ясного фаршу, 400 г печериць, 1 серед­ня цибулина, 3−4 зубчики часнику, 300 г сметани, 150 г напівтвердого сиру, 100 г зелені, оливкова олія — для смаження, сіль і перець — до смаку.

Баклажани розрізати вздовж на 2 по­ловинки. Ножем зробити глибокі «над­різи» на м’якуші навхрест, присипати сіллю і залишити на 20−30 хв. Потім про­мити, трохи відтиснути, щоб вийшла зайва сіль, а з нею й гіркота.

Цибулину нарізати невеликими куби­ками та обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Додати фарш і об­смажувати близько 20 хв, розминаючи грудочки. Посолити і поперчити до сма­ку. Гриби нарізати кубиками та обсмажу­вати на олії 5−7 хв. Посолити, поперчи­ти. З баклажан ложкою вийняти м’якуш, дрібно нарізати і обсмажити на олії 5−7 хв. У «човники» шарами викласти: фарш, баклажани, гриби. Зверху посипати на­тертим часником. Запікати при 200°С близько 10 хв. Залити баклажани смета­ною, присипати натертим сиром та посі­ченою зеленню. Запікати ще 10 хв.

Схожі новини