Баклажани, фаршировані м’ясом і грибами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/495638/baklazhany-z-hrybamy.jpg)
2 великі баклажани, 400 г м’ясного фаршу, 400 г печериць, 1 середня цибулина, 3−4 зубчики часнику, 300 г сметани, 150 г напівтвердого сиру, 100 г зелені, оливкова олія — для смаження, сіль і перець — до смаку.
Баклажани розрізати вздовж на 2 половинки. Ножем зробити глибокі «надрізи» на м’якуші навхрест, присипати сіллю і залишити на 20−30 хв. Потім промити, трохи відтиснути, щоб вийшла зайва сіль, а з нею й гіркота.
Цибулину нарізати невеликими кубиками та обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Додати фарш і обсмажувати близько 20 хв, розминаючи грудочки. Посолити і поперчити до смаку. Гриби нарізати кубиками та обсмажувати на олії 5−7 хв. Посолити, поперчити. З баклажан ложкою вийняти м’якуш, дрібно нарізати і обсмажити на олії 5−7 хв. У «човники» шарами викласти: фарш, баклажани, гриби. Зверху посипати натертим часником. Запікати при 200°С близько 10 хв. Залити баклажани сметаною, присипати натертим сиром та посіченою зеленню. Запікати ще 10 хв.