Передплата 2025 ВЗ

Ікра з баклажанів

Рецепт ікри з баклажанів

Ікра з баклажанів
Ікра з баклажанів
  • 1 баклажан,
  • 1 болгарський перець,
  • 350 г помідорів,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчи­ки часнику,
  • сіль і перець — до смаку,
  • 50 г олії,
  • зелень та спеції - до смаку.

Овочі вимити, за потреби очистити від шкірки і насіння, висушити.

Влити у пательню олію, прогріти її і підсмажити посічену цибулю до прозо­рості. Додати нарізані кубиками бакла­жани, ледь підсмажити, помішуючи.

Слідом — нарізаний смужками чи брусочками перець, перемішати, трохи тушкувати разом. Тепер — подрібнені у блендері або дрібно нарізані помідори, тушкувати до готовності.

Наприкінці смаження додати вичавле­ний часник, прянощі, сіль і цукор. Можна подавати ікру відразу, а можна її роз­класти в простерилізовані банки і закру­тити прокип’яченими кришками на зиму.