Запіканка
Рецепт
2 великі баклажани, 2 кабачки, 1 болгарський перець, 2−3 помідори, 1 цибулина, 2 курячі яйця, 200 г твердого сиру, пів склянки молока, 1 ст. ложка борошна, 2 ложки олії, прованські трави або часник.
Якщо баклажани стиглі, замочити їх у сольовому розчині на кілька годин. Відтиснути, промити і нарізати тонкими кружальцями завтовшки не більше 5 мм. Викласти у глибоку миску, посипати сіллю і приправами. Кабачки нарізати на тонкі пластини, можна за допомогою спеціальної овочерізки. Цибулину нашаткувати і обсмажити у невеликій кількості олії. Перець нарізати соломкою, помідори — тонкими кружальцями або пластинами завтовшки 5 мм.
На змащене олією деко викласти пластини кабачків, зверху — шар баклажанів, на них — перець і томати. Запікати у розігрітій до 200°С духовці 25 хв. У глибокій мисці збити яйця і молоко. Посолити, висипати борошно і знову перемішати.
Вийняти заготовку, викласти нашатковану цибулю, вилити яєчну суміш, посипати травами, часником або спеціями і натертим сиром. Запікати ще 25−40 хв.