Передплата 2024 «Добрий господар»

Запіканка

Рецепт

2 великі баклажани, 2 кабачки, 1 болгарський перець, 2−3 помідори, 1 цибулина, 2 курячі яйця, 200 г твер­дого сиру, пів склянки молока, 1 ст. ложка борошна, 2 ложки олії, про­ванські трави або часник.

Якщо баклажани стиглі, замочити їх у сольовому розчині на кілька годин. Відтиснути, промити і нарізати тонки­ми кружальцями завтовшки не більше 5 мм. Викласти у глибоку миску, посипа­ти сіллю і приправами. Кабачки нарізати на тонкі пластини, можна за допомогою спеціальної овочерізки. Цибулину на­шаткувати і обсмажити у невеликій кіль­кості олії. Перець нарізати соломкою, помідори — тонкими кружальцями або пластинами завтовшки 5 мм.

На змащене олією деко викласти пластини кабачків, зверху — шар бакла­жанів, на них — перець і томати. Запіка­ти у розігрітій до 200°С духовці 25 хв. У глибокій мисці збити яйця і молоко. По­солити, висипати борошно і знову пере­мішати.

Вийняти заготовку, викласти нашат­ковану цибулю, вилити яєчну суміш, по­сипати травами, часником або спеціями і натертим сиром. Запікати ще 25−40 хв.