Передплата 2024 «Добра кухня»

Горіховий пляцок

Рецепт

Горіховий пляцок
Горіховий пляцок

Бісквіт: 4 білки, 150 г цу­кру, 150 г масла/маргари­ну, 150 г суміші мелених волоських і лісових горіхів, 70 г борошна, ½ пачечки розпушувача.

Покриття: 4 жовтки, 100 г цукрової пудри, 1 ванільний цукор.

Крем: 100 мл молока, 100 г цукру, 100 г суміші ме­лених лісових і волоських го­ріхів, 100 г шоколаду, 100 г вершкового масла.

Бісквіт. Розтопити масло/маргарин і дати йому трохи охолонути. Білки збити з цу­кром. Розпушувач змішати з борошном, горіхами, додати масло/маргарин. Добре пере­мішати і наприкінці акуратно вмішати білки.

Деко 25×35 см вистелити па­пером для випікання та виклас­ти суміш. Випікати при 1800С 15−20 хв.

Покриття. Жовтки збити з цукровою пудрою і ванільним цукром. Викласти на спечений бісквіт і випікати при 1300С ще 10−15 хв.

Крем. Закип’ятити цукор і молоко. Додати масло і шоко­лад, перемішувати, поки вони не розтануть. В кінці додати мелені горіхи і добре перемі­шати.

Спечений корж трохи охоло­дити і змастити кремом.

Посипати меленими горіха­ми.

Схожі новини