Горіховий пляцок
Рецепт

Бісквіт: 4 білки, 150 г цукру, 150 г масла/маргарину, 150 г суміші мелених волоських і лісових горіхів, 70 г борошна, ½ пачечки розпушувача.
Покриття: 4 жовтки, 100 г цукрової пудри, 1 ванільний цукор.
Крем: 100 мл молока, 100 г цукру, 100 г суміші мелених лісових і волоських горіхів, 100 г шоколаду, 100 г вершкового масла.
Бісквіт. Розтопити масло/маргарин і дати йому трохи охолонути. Білки збити з цукром. Розпушувач змішати з борошном, горіхами, додати масло/маргарин. Добре перемішати і наприкінці акуратно вмішати білки.
Деко 25×35 см вистелити папером для випікання та викласти суміш. Випікати при 1800С 15−20 хв.
Покриття. Жовтки збити з цукровою пудрою і ванільним цукром. Викласти на спечений бісквіт і випікати при 1300С ще 10−15 хв.
Крем. Закип’ятити цукор і молоко. Додати масло і шоколад, перемішувати, поки вони не розтануть. В кінці додати мелені горіхи і добре перемішати.
Спечений корж трохи охолодити і змастити кремом.
Посипати меленими горіхами.