Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фрикадельки у пивному соусі

Рецепт

Фрикадельки у пивному соусі
Фрикадельки у пивному соусі
  • 500 г яловичого фаршу
  • 25 г білого хліба
  • 50 мл молока
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибулина
  • сіль, чорний мелений перець
  • орегано сушений
  • 1 ч. ложка карі
  • 1−2 лаврові листки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 2 ст. ложки олії — для смаження
  • 250 мл пива
  • 250 мл бульйону
  • зелень петрушки

Хліб замочити у молоці на 20 хв. Викласти в чашу блендера, зливши залишки молока, додати часник і петрушку.

Збити інгредієнти на пюре.

Пюре, сіль, перець і орегано додати в м’ясний фарш, ретельно перемішати і поставити в холодильник на 30 хв.

З фаршу сформувати фрикадельки, обваляти їх у борошні і обсмажити на пательні, в 1 ст. ложці олії, до рум’яної скоринки. Перекласти на тарілку і накрити фольгою.

У пательню додати решту олії, посічену цибулю і 2 зубчики часнику, тушкувати 2−3 хв. Потім додати карі, лаврове листя, пиво, перемішати і дати покипіти 3−4 хв.

Влити бульйон і варити ще 3−4 хв.

Лаврове листя вийняти, збити соус занурювальним блендером. Додати сіль і перець.

У готовий соус викласти фрикадельки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 15−20 хв.

Схожі новини