Фрикадельки у пивному соусі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/487321/frykadelky.jpg)
- 500 г яловичого фаршу
- 25 г білого хліба
- 50 мл молока
- 5 зубчиків часнику
- 1 ріпчаста цибулина
- сіль, чорний мелений перець
- орегано сушений
- 1 ч. ложка карі
- 1−2 лаврові листки
- 3 ст. ложки борошна
- 2 ст. ложки олії — для смаження
- 250 мл пива
- 250 мл бульйону
- зелень петрушки
Хліб замочити у молоці на 20 хв. Викласти в чашу блендера, зливши залишки молока, додати часник і петрушку.
Збити інгредієнти на пюре.
Пюре, сіль, перець і орегано додати в м’ясний фарш, ретельно перемішати і поставити в холодильник на 30 хв.
З фаршу сформувати фрикадельки, обваляти їх у борошні і обсмажити на пательні, в 1 ст. ложці олії, до рум’яної скоринки. Перекласти на тарілку і накрити фольгою.
У пательню додати решту олії, посічену цибулю і 2 зубчики часнику, тушкувати 2−3 хв. Потім додати карі, лаврове листя, пиво, перемішати і дати покипіти 3−4 хв.
Влити бульйон і варити ще 3−4 хв.
Лаврове листя вийняти, збити соус занурювальним блендером. Додати сіль і перець.
У готовий соус викласти фрикадельки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 15−20 хв.