Передплата 2025 «Добра кухня»

Гострий іспанський суп у пательні

Рецепт

Гострий іспанський суп у пательні
Гострий іспанський суп у пательні
  • 150 г курячого філе
  • 3 пластинки кореня імбиру
  • 1/3 стручка перцю чилі
  • 1 зубчик часнику
  • ¼ стручка болгарського перцю
  • ½ стебла селери
  • 1 ч. ложка томатної пасти
  • ½ помідора
  • 1 стебло зеленої цибулі
  • 2 гілочки кінзи
  • 30 мл рослинної олії
  • 10 мл оливкової олії
  • сіль, перець — до смаку

Нарізати куряче філе кубиками і обсмажити на олії (30 мл) в пательні з високими бортами.

Додати нарізані соломкою імбир, кільцями — чилі, пластинками — часник. Перемішати.

Додати також нарізані кубиками болгарський перець і тонкими пластинками селеру. Додати томатну пасту, обсмажити 15 сек і влити 300 мл гарячої води. Поперчити до смаку і посолити.

Ближче до кінця приготування додати в суп зелену цибулю, нарізану кільцями. Варити ще 1−1,5 хв та зняти з вогню.

Помідор нарізати великими кубиками і додати в суп приблизно за 30 сек до кінця приготування.

Перелити суп у порційну тарілку, прикрасити листочками кінзи та полити оливковою олією.