Передплата 2025 «Добра кухня»

Морквяне печиво: корисний і ароматний смаколик до чаю

Ніжне, ароматне та з природною солодкістю моркви — це печиво стане чудовою альтернативою магазинним десертам. Завдяки родзинкам, ванілі та правильному балансу інгредієнтів воно виходить м’яким усередині та злегка хрустким зовні. Проста рецептура й корисний склад роблять його ідеальним варіантом для домашнього чаювання

Морквяне печиво
Морквяне печиво

300 г борошна, 150 г цукру, 100 мл рафінованої олії, 300 г моркви, 100 г родзи­нок, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушува­ча, сіль — на кінчику ножа.

Родзинки промити і залити гарячою водою на 15 хв.

Моркву очистити й натерти на дрібній тертці у велику мис­ку. Влити олію і ретельно пере­мішати. Додати звичайний та ванільний цукор, знову пере­мішати.

Борошно просіяти із роз­пушувачем та сіллю. Всипати у миску з морквяною масою, перемішати. Додати родзинки і ретельно вимісити тісто. Воно має вийти крутим. Якщо тісто не збирається в грудку, влити трохи води.

Розділити тісто навпіл і ска­чати дві ковбаски. Кожну нарі­зати шайбами і зробити із них кульки. Злегка приплюснути і викласти на деко, вистелене папером для випічки.

Випікати морквяне печиво у духовці, розігрітій до 200°C, близько 20 хв.

Охолодити і посипати цукро­вою пудрою.

Щоб пісне печиво вийшло дуже смачним, постарайтеся знайти найсолодшу моркву. Якщо вона надто соковита, на­терту масу відтисніть руками. Але не виливайте сік — його можна додати до тіста, якщо воно вийде надто крутим. У тісто можна додати інші дрібно нарізані сухофрукти чи посічені горіхи.