Ароматна грибна підливка: ідеальне доповнення до будь-якої страви
Насичена, запашна та оксамитова — ця підливка з печериць і сушених білих грибів стане чудовим доповненням до картоплі, каш чи макаронів. Поєднання обсмажених овочів, часнику та грибного бульйону надає страві глибокого смаку. Готується просто, а результат перевершить усі очікування!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/528683/pidlyvka-z-hrybamy.jpg)
500 г печериць або інших грибів, 3−4 скибочки сухих білих чи інших грибів, 3 середні цибулини, 2 середні моркви, 4 зубчики часнику, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки олії + для обсмажування овочів, сіль і перець.
Замочити сухі гриби в 1 л гарячої води на 20−30 хв. Потім поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, посолити, зменшити до малого вогонь, варити 15 хв.
Виловити гриби шумівкою, промити холодною водою, нарізати. Грибний бульйон процідити через марлю.
Подрібнити печериці. Цибулю і часник нарізати якомога дрібніше, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі у невеликій кількості олії на сильному вогні, помішуючи, 5 хв. Додати печериці та варені сухі гриби, долити трохи олії, обсмажувати на сильному вогні, помішуючи, 5 хв. Зняти з вогню, приправити сіллю і перцем.
Сотейник чи каструлю з товстим дном поставити на середній вогонь. Коли трохи нагріється, всипати борошно. Обсмажувати, постійно помішуючи, доки борошно не стане бежевим, 4−5 хв. Додати у борошно 2 ст. ложки олії і обсмажувати разом, помішуючи, 2−3 хв. Зняти із вогню. Влити грибний бульйон та воду. Перемішати вінчиком, щоб усі грудочки розчинилися, і повернути на середній вогонь. Готувати, проходячи дном лопаткою, щоб суміш на дні не загусла, 5 хв. Додати смажені овочі з грибами, збільшити вогонь, довести до кипіння, варити, помішуючи, 5−7 хв.