Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Салат зі скумбрії, макаронів і буряка

Рецепт

Салат зі скумбрії, макаронів і буряка
Салат зі скумбрії, макаронів і буряка
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • 150 г бу­ряка,
  • 2 зубчики часнику,
  • 1 ст. ложка гірчиці,
  • 1 ст. ложка ароматизованого оцту,
  • 100 г макаронів,
  • 100 г копченої скумбрії.

Буряк ретельно вимити і запекти в духовці за температури 180°С упродовж 20−25 хв, попередньо змастивши його з усіх боків оливковою олією. Охолодити, очистити і нарізати скибочками.

Копчену скумбрію очистити від шкіри та кісток. Розділити на невеликі шматоч­ки. Зварити макарони-бантики до стану аль-денте (напівготовності). З'єднати буряк, рибу і макарони. Заправити салат соусом з оливкової олії, збитої з гірчицею, винним оцтом та посіченим часником.