Грузинський салат «Макоце»
Рецепт
- 1 буряк,
- 50 г сиру Фета,
- 50 г листя салату,
- 1−2 гілочки базиліку,
- 1−2 гілочки петрушки,
- 3 ст. ложки оливкової олії,
- 1 ч. ложка фруктового соусу (сливового),
- 50 г волоських горіхів,
- 30 г родзинок,
- сіль і перець — до смаку.
Приготувати заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, сливовий соус, сіль і перець.
Зварити буряк до готовності, очистити і нарізати пластинами.
Викласти на тарілці листя салату. На салат — буряк, волоські горіхи, родзинки та шматочки сиру. Полити заправкою.
Трохи салату нарвати руками і викласти на буряки.
Подавати салат, прикрасивши листочками базиліку та петрушки.