Передплата 2024 ВЗ

Мармелад із яблук

Фруктовий мармелад — найкорисніший з солодощів. До його складу входять лише два інґредієнти: фрукти та цукор. За рахунок високого вмісту пектину досягається оригінальна консистенція ласощів та забезпечується їх виняткова користь

Мармелад із яблук
Мармелад із яблук

Пектин — природний загусник. Крім того, він має потужну адсорбуючу дію і здатний виводити з організму важкі метали. Найбільше пектину в яблуках, смородині та буряках. Тож періодично балувати себе мармеладом не лише можна, а й потрібно.

  • 1 кг яблук,
  • 200 г цукру.

Годяться яблука будь-якого сорту, але в кисло-солодких і кислих яблуках пектину більше, відповідно, мармелад вийде щільнішим і пружнішим.

Яблука ретельно вимити під про­точною водою. Розрізати навпіл, вирі­зати серцевину. А ось очищати шкірку з яблук немає потреби. У ній макси­мальна кількість пектину та антиокси­дантів.

Яблука нарізати дрібними кубика­ми або тонкими часточками. Приси­пати цукром та ретельно перемішати.

Потім викласти підготовлену масу товстим шаром на деко і поставити в розігріту до 200°С духовку на 25−30 хв після закипання маси. Періодично перемішувати, щоб вона не пригоріла.

Вийняти з духовки, перекласти масу на холодне деко або лист фоль­ги, попередньо посипавши його цу­кровою пудрою. Масу розрівняти та залишити за кімнатної температури для застигання. На це може піти від кількох годин до доби. Можна запекти яблучну масу ввечері та залишити під­сихати на ніч. Фінальним етапом буде нарізання застиглої маси на кубики.

Для зберігання ласощі слід щедро обсипати цукром, вкласти в картонну коробку і тримати в прохолодному су­хому місці.

У холодильнику яблучний марме­лад без шкоди для смакових якостей та властивостей можна зберігати до двох років.

Схожі новини