Мармелад із яблук
Фруктовий мармелад — найкорисніший з солодощів. До його складу входять лише два інґредієнти: фрукти та цукор. За рахунок високого вмісту пектину досягається оригінальна консистенція ласощів та забезпечується їх виняткова користь
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/481998/marmelad.jpg)
Пектин — природний загусник. Крім того, він має потужну адсорбуючу дію і здатний виводити з організму важкі метали. Найбільше пектину в яблуках, смородині та буряках. Тож періодично балувати себе мармеладом не лише можна, а й потрібно.
- 1 кг яблук,
- 200 г цукру.
Годяться яблука будь-якого сорту, але в кисло-солодких і кислих яблуках пектину більше, відповідно, мармелад вийде щільнішим і пружнішим.
Яблука ретельно вимити під проточною водою. Розрізати навпіл, вирізати серцевину. А ось очищати шкірку з яблук немає потреби. У ній максимальна кількість пектину та антиоксидантів.
Яблука нарізати дрібними кубиками або тонкими часточками. Присипати цукром та ретельно перемішати.
Потім викласти підготовлену масу товстим шаром на деко і поставити в розігріту до 200°С духовку на 25−30 хв після закипання маси. Періодично перемішувати, щоб вона не пригоріла.
Вийняти з духовки, перекласти масу на холодне деко або лист фольги, попередньо посипавши його цукровою пудрою. Масу розрівняти та залишити за кімнатної температури для застигання. На це може піти від кількох годин до доби. Можна запекти яблучну масу ввечері та залишити підсихати на ніч. Фінальним етапом буде нарізання застиглої маси на кубики.
Для зберігання ласощі слід щедро обсипати цукром, вкласти в картонну коробку і тримати в прохолодному сухому місці.
У холодильнику яблучний мармелад без шкоди для смакових якостей та властивостей можна зберігати до двох років.