Передплата 2024 «Добрий господар»

Індичка, запечена з апельсинами

Рецепт

Індичка, запечена з апельсинами
Індичка, запечена з апельсинами
  • 1 патрана індичка вагою 2,5−3 кг,
  • 8 печериць,
  • 1 солодкий перець,
  • ¾ склянки рису,
  • 100 г вершкового мас­ла,
  • 1 апельсин,
  • 2 ст. ложки апельси­нового соку,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 2 ч. ложки готової гірчиці,
  • дрібка гострого червоного перцю,
  • 2 ч. ложки желатину в гранулах,
  • сіль — до смаку.

Індичку вимити зсередини та зовні, обсушити. Рис ретельно промити те­плою водою, перекласти в каструлю, влити 2 склянки води, довести до ки­піння. Зменшити вогонь до середнього, додати дрібку солі, варити 5 хв. Воду, що залишилася, злити, каструлю накри­ти кришкою. Цибулю і перець нарізати кубиками, печериці подрібнити.

Олію розігріти в пательні, додати ци­булю і печериці, обсмажувати 6 хв. До­дати перець, готувати ще 4 хв, зняти з вогню. Змішати рис із обсмаженими овочами, приправити сіллю до сма­ку. Сумішшю щільно нафарширувати індичку. Краї розрізу на тушці скріпи­ти дерев’яними зубочистками, ніжки зв’язати мотузкою.

Духовку розігріти до 210°С. Вершкове масло збити вінчиком з гірчицею, змас­тити індичку. Помістити індичку у рукав для запікання, запікати 2,5 год.

Апельсини нарізати кружальцями, скріпити зубочистками. Желатин роз­чинити в апельсиновому соку, змастити ним кружальця, присипати їх червоним перцем. Подати до готової індички.

Схожі новини