Індичка, запечена з апельсинами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480090/indychka.jpg)
- 1 патрана індичка вагою 2,5−3 кг,
- 8 печериць,
- 1 солодкий перець,
- ¾ склянки рису,
- 100 г вершкового масла,
- 1 апельсин,
- 2 ст. ложки апельсинового соку,
- 1 цибулина,
- 1 ст. ложка олії,
- 2 ч. ложки готової гірчиці,
- дрібка гострого червоного перцю,
- 2 ч. ложки желатину в гранулах,
- сіль — до смаку.
Індичку вимити зсередини та зовні, обсушити. Рис ретельно промити теплою водою, перекласти в каструлю, влити 2 склянки води, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього, додати дрібку солі, варити 5 хв. Воду, що залишилася, злити, каструлю накрити кришкою. Цибулю і перець нарізати кубиками, печериці подрібнити.
Олію розігріти в пательні, додати цибулю і печериці, обсмажувати 6 хв. Додати перець, готувати ще 4 хв, зняти з вогню. Змішати рис із обсмаженими овочами, приправити сіллю до смаку. Сумішшю щільно нафарширувати індичку. Краї розрізу на тушці скріпити дерев’яними зубочистками, ніжки зв’язати мотузкою.
Духовку розігріти до 210°С. Вершкове масло збити вінчиком з гірчицею, змастити індичку. Помістити індичку у рукав для запікання, запікати 2,5 год.
Апельсини нарізати кружальцями, скріпити зубочистками. Желатин розчинити в апельсиновому соку, змастити ним кружальця, присипати їх червоним перцем. Подати до готової індички.