Передплата 2024 ВЗ

Курячий рулет з грибами

Рецепт

Курячий рулет з грибами
Курячий рулет з грибами
  • 1 курка вагою 1,6−1,8 кг.

Для начинки:

  • 300 г печериць,
  • жме­ня сухих білих грибів,
  • 1 велика цибу­лина,
  • 2 гілочки петрушки,
  • 1 зубчик часнику,
  • дрібка сушеного майорану,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 3 ст. ложки натертого пармезану,
  • сіль, чорний перець.

Сухі гриби замочити в окропі на 30 хв, потім зварити, 20 хв, дрібно по­сікти. Цибулю і печериці нарізати ма­ленькими кубиками, часник посікти. Об­смажити цибулю з часником до м’якості на вершковому маслі. Додати печериці і смажити, доки не випарується рідина. Додати варені гриби, майоран та подріб­нену петрушку, посолити і поперчити, го­тувати ще 5 хв. Зняти з вогню, остудити і перемішати з пармезаном.

Тушку курки потримати в холодильни­ку не менше 1 год, щоб було легше відокремлювати м’якоть від шкіри та кісток.

Постелити під обробну дошку вологу серветку, щоб вона не ковзала по столу. Курку покласти грудкою донизу. Зроби­ти розріз уздовж хребта і відокремити м’ясо, підрізаючи ножем з боків від хреб­та. Акуратно підрізати м’ясо з кісток, опускаючись вниз, уздовж ребер та сте­генець. Коли дійдете до суглобів крил, розрізати їх, але не відокремлювати крила від шкіри. Розрізати суглоби між стегенцями та гомілками. Намагатися не пошкодити шкіру. Якщо курка нагрілася і працювати важко, покласти тушку в хо­лодильник на 30 хв. Коли все м’ясо з бо­ків грудної кістки зрізане, зробити розріз між шкірою та виступом грудної кістки і повністю відокремити кістку — вийде тушка з крильцями та ніжками.

Відрізати першу фалангу крилець. Зробити надрізи вздовж частин крил і гомілок, що залишилися, зрізати м’ясо і вийняти кістки та сухожилля. Розклас­ти тушку курки на дошці шкірою донизу і трохи відбити грудку, прикривши плів­кою. Вкласти начинку всередину і за­горнути краї, щоб вони заходили один на другий. Обмотати рулет кухонним шпагатом через кожні 2−2,5 см, не затя­гувати його надто туго. Запікати близько 1 год 15 хв у духовці, розігрітій до 190°С. Рулет з курки з грибами легше нарізати, якщо після приготування загорнути його у фольгу і покласти в холодильник на 8 год.

Схожі новини