Курячий рулет з грибами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480088/rulet.jpg)
- 1 курка вагою 1,6−1,8 кг.
Для начинки:
- 300 г печериць,
- жменя сухих білих грибів,
- 1 велика цибулина,
- 2 гілочки петрушки,
- 1 зубчик часнику,
- дрібка сушеного майорану,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 3 ст. ложки натертого пармезану,
- сіль, чорний перець.
Сухі гриби замочити в окропі на 30 хв, потім зварити, 20 хв, дрібно посікти. Цибулю і печериці нарізати маленькими кубиками, часник посікти. Обсмажити цибулю з часником до м’якості на вершковому маслі. Додати печериці і смажити, доки не випарується рідина. Додати варені гриби, майоран та подрібнену петрушку, посолити і поперчити, готувати ще 5 хв. Зняти з вогню, остудити і перемішати з пармезаном.
Тушку курки потримати в холодильнику не менше 1 год, щоб було легше відокремлювати м’якоть від шкіри та кісток.
Постелити під обробну дошку вологу серветку, щоб вона не ковзала по столу. Курку покласти грудкою донизу. Зробити розріз уздовж хребта і відокремити м’ясо, підрізаючи ножем з боків від хребта. Акуратно підрізати м’ясо з кісток, опускаючись вниз, уздовж ребер та стегенець. Коли дійдете до суглобів крил, розрізати їх, але не відокремлювати крила від шкіри. Розрізати суглоби між стегенцями та гомілками. Намагатися не пошкодити шкіру. Якщо курка нагрілася і працювати важко, покласти тушку в холодильник на 30 хв. Коли все м’ясо з боків грудної кістки зрізане, зробити розріз між шкірою та виступом грудної кістки і повністю відокремити кістку — вийде тушка з крильцями та ніжками.
Відрізати першу фалангу крилець. Зробити надрізи вздовж частин крил і гомілок, що залишилися, зрізати м’ясо і вийняти кістки та сухожилля. Розкласти тушку курки на дошці шкірою донизу і трохи відбити грудку, прикривши плівкою. Вкласти начинку всередину і загорнути краї, щоб вони заходили один на другий. Обмотати рулет кухонним шпагатом через кожні 2−2,5 см, не затягувати його надто туго. Запікати близько 1 год 15 хв у духовці, розігрітій до 190°С. Рулет з курки з грибами легше нарізати, якщо після приготування загорнути його у фольгу і покласти в холодильник на 8 год.