Бісквіт

Рецепт

Бісквіт
Бісквіт

Для тіста:

  • 2 склянки борошна,
  • 1 склянка (240 мл) кефіру,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 ч. ложка соди,
  • 7 ст. ложок олії +1 ст. ложка — для змащування.

Кефір вилити у миску, трохи підігріти. Важливо не перегріти кефір, інакше відокремиться сироватка. Додати до кефіру соду, перемішати. Всипати цукор, перемі­шати до розчинення крупинок цукру. Влити олію. Потім просіяти муку. Вимішати тісто до зникнення грудочок борошна. Змасти­ти роз'ємну форму діам. 20 см олією, ви­лити в неї тісто. Випікати бісквіт у розігрітій до 180°С духовці 30−35 хв, готовність пере­вірити зубочисткою. Перекласти спечений бісквіт на решітку до вистигання. Тоді роз­різати його впоперек навпіл, змастити джемом, варенням, кремом або просочи­ти сиропом. З'єднати дві частини бісквіту. Можна посипати цукровою пудрою.