Бісквіт
Рецепт
Для тіста:
- 2 склянки борошна,
- 1 склянка (240 мл) кефіру,
- 1 склянка цукру,
- 1 ч. ложка соди,
- 7 ст. ложок олії +1 ст. ложка — для змащування.
Кефір вилити у миску, трохи підігріти. Важливо не перегріти кефір, інакше відокремиться сироватка. Додати до кефіру соду, перемішати. Всипати цукор, перемішати до розчинення крупинок цукру. Влити олію. Потім просіяти муку. Вимішати тісто до зникнення грудочок борошна. Змастити роз'ємну форму діам. 20 см олією, вилити в неї тісто. Випікати бісквіт у розігрітій до 180°С духовці 30−35 хв, готовність перевірити зубочисткою. Перекласти спечений бісквіт на решітку до вистигання. Тоді розрізати його впоперек навпіл, змастити джемом, варенням, кремом або просочити сиропом. З'єднати дві частини бісквіту. Можна посипати цукровою пудрою.