Печиво з корицею та яблуком: ароматний десерт до чаю
Ніжне та ароматне печиво з корицею, яблуком і хрусткою скоринкою стане ідеальним доповненням до вашого чаювання. Простий рецепт дозволить створити домашні ласощі, які порадують і дорослих, і дітей. Затишний смак і тепло випічки чекають на вас
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/478848/pechyvo.jpg)
300 г борошна + на підсипання, 100 г вершкового масла + 30 г для змащування, 120 мл кефіру, 1 яблуко — за бажання, ½ ч. ложки соди, 2−3 ст. ложки цукру у тісто + 2−3 ст. ложки — для начинки, ½ ч. ложки солі, кориця мелена — до смаку, 1 ч. ложка меленого імбиру — за бажання.
Просіяти борошно. Додати розм’якшене вершкове масло. Змішати, розтираючи масло кінчиками пальців до отримання однорідної розсипчастої суміші. Додати сіль і, за бажання, мелений імбир. В окремій ємності з'єднати кефір, 2 ст. ложки цукру і соду. Перемішати до розчинення цукру і додати до сухих компонентів. За бажання додати до підготовленої суміші натерте на тертці яблуко. Ретельно перемішати, обім'яти і, підсипаючи за потреби борошно, сформувати з тіста кулю. Розділити тісто на 2−4 частини. Тонко розкачати першу частину тіста, за потреби підсипаючи борошно. Змастити поверхню тіста розтопленим вершковим маслом.
Змішати 1 ст. ложку цукру й 1 ч. ложку меленої кориці. Присипати сумішшю цукру та кориці поверхню тіста. Згорнути тісто в рулет і повторити все з тістом, що залишилося. Заготовки для печива покласти у холодильник на 30 хв. А потім нарізати на шматочки завширшки близько 1 см. Печиво викласти на аркуш пергаменту. За потреби змастити папір олією. Змастити поверхню печива розтопленим вершковим маслом і злегка присипати сумішшю цукру й кориці.
Випікати печиво в розігрітій до 180°С духовці 20−25 хв, до золотистого кольору. Потім перекласти печиво на тарілку, прикрити рушником й охолодити.