Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Печиво

Рецепт

Печиво
Печиво

300 г борошна + на підсипання, 100 г вершкового масла + 30 г для змащування, 120 мл кефіру, 1 яблуко — за бажання, ½ ч. ложки соди, 2−3 ст. ложки цукру у тісто + 2−3 ст. лож­ки — для начинки, ½ ч. ложки солі, кориця мелена — до смаку, 1 ч. ложка меленого імбиру — за бажання.

Просіяти борошно. Додати розм’якшене вершкове масло. Змішати, розтира­ючи масло кінчиками пальців до отриман­ня однорідної розсипчастої суміші. Додати сіль і, за бажання, мелений імбир. В окре­мій ємності з'єднати кефір, 2 ст. ложки цукру і соду. Перемішати до розчинення цукру і додати до сухих компонентів. За бажання додати до підготовленої суміші натерте на тертці яблуко. Ретельно пере­мішати, обім'яти і, підсипаючи за потреби борошно, сформувати з тіста кулю. Розді­лити тісто на 2−4 частини. Тонко розкачати першу частину тіста, за потреби підсипаючи борошно. Змастити поверхню тіста розтопленим вершковим маслом.

Змішати 1 ст. ложку цукру й 1 ч. лож­ку меленої кориці. Присипати сумішшю цукру та кориці поверхню тіста. Згорну­ти тісто в рулет і повторити все з тістом, що залишилося. Заготовки для печива покласти у холодильник на 30 хв. А по­тім нарізати на шматочки завширшки близько 1 см. Печиво викласти на аркуш пергаменту. За потреби змастити папір олією. Змастити поверхню печива роз­топленим вершковим маслом і злегка присипати сумішшю цукру й кориці.

Випікати печиво в розігрітій до 180°С духовці 20−25 хв, до золотистого кольо­ру. Потім перекласти печиво на тарілку, прикрити рушником й охолодити.

Схожі новини