Квашена капуста по-грузинськи з буряком

Рецепт

Квашена капуста по-грузинськи з буряком
Квашена капуста по-грузинськи з буряком
  • 1,5 кг білокачанної капусти
  • 1−2 буряки
  • 2 гілочки селери
  • 5 зубчиків часнику
  • 10 горошин чорного перцю
  • 6 горошин духмяного перцю
  • перець гострий — до смаку
  • 2 лаврові листки
  • 100 г солі
  • 2 літри води

Розрізати капусту навпіл. Кожну половинку нарізати на четвертинки, але щоб усе листя трималося на качані.

Закип’ятити воду, всипати сіль і покласти лаврове листя. Як тільки розсіл закипить і кристали солі розчиняться, вимкнути плиту і розсіл остудити.

Закип’ятити у каструлі воду, викласти у неї скибки капусти і відразу вимкнути плиту. Тримати капусту в окропі близько 2 хв, не довше.

Очистити буряки, часник і гострий перець від насіння. Нарізати буряки тонкими кружальцями, подрібнити великі зубчики часнику, нарізати гострий перець великими шматками.

Злити воду, в цю ж каструлю вкласти четвертинки злегка розм’якшеної капусти, чергуючи її з буряком, часником і селерою. Залити охололим маринадом, додати горошини чорного і духмяного перцю. Накрити блюдцем, встановити зверху вантаж. Залишити на 5 діб у прохолодному місці. Далі поставити в холодильник.

Подають такими ж великими шматочками або злегка подрібнюють, поливаючи смачною олією і посипаючи солодкою цибулею, як салат.