Мариновані сливи з перцем

Сливи виходять дуже апетитними на смак, ароматними, пряними, солодкуватими, з легкою кислинкою. Чудовий варіант пікантної закуски

Мариновані сливи з перцем
Мариновані сливи з перцем
  • 700 г слив «угорка»
  • 2 стручки гострого перцю

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 400 мл води
  • 40 г цукру
  • 5 лаврових листків
  • 5 гвоздик
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 бадьян
  • 2 ст. ложки яблучного оцту 6%

Сливи вимити та обсушити. Вибрати для маринування лише тверді плоди, без пошкоджень, Дерев’яною шпажкою або зубочисткою проколоти кожен плід 4−5 разів — так шкірка не лусне при контакті з гарячим маринадом.

Маринад. Закип’ятити воду. Додати цукор, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець і бадьян. Прокип’ятити суміш на маленькому вогні 5 хв.

Додати до підготовлених слив гострий перець. Влити киплячий маринад і залишити на 15 хв. Злити маринад.

Знову довести його до кипіння, ще раз залити сливи і перець на 15 хв.

Розкласти сливи у дві півлітрові простерилізовані банки. Покласти у кожну банку по гострому перцю.

Банки заповнити по шийку. Періодично струшувати її, щоб сливи розмістилися щільніше. Накрити банки прокип’яченими кришками.

Маринад довести до кипіння, влити оцет і одразу ж вимкнути вогонь.

Невеликими порціями, поступово влити киплячий маринад у банки, заповнивши їх по вінця і тим самим витіснивши все повітря. При накриванні банки кришкою витікатиме незначна кількість маринаду. Закрити банки, перевернути і накрити до вистигання.

Зберігати заготовки в затемненому приміщенні далеко від джерел тепла.