Салат «Делікатесний»
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472414/delikatesnyi-salat.jpg)
- 1,5 кг цвітної капусти
- 500 г болгарського перцю
- 500 г помідорів
- 3 зубчики часнику
- 700 мл води
- 100 мл олії
- 1 ст. ложка солі
- 70 г цукру
- 70 мл оцту 9%
Розібрати цвітну капусту на суцвіття, не на зовсім маленькі суцвіття, бо в процесі приготування вони перетворяться на кашу.
У каструлю викласти цвітну капусту, додати нарізаний кільцями болгарський перець.
Помідори (стиглі, соковиті) нарізати дрібними кубиками і разом зі соком викласти в каструлю. Додати сіль і цукор. Влити олію.
Тепер влити киплячу воду і поставити каструлю на вогонь. Дати вмісту каструлі закипіти, зменшити вогонь, перемішати, накрити кришкою, варити 25 хв.
Потім додати в салат дрібно нарізаний часник. Варити ще 5 хв.
Наприкінці влити оцет. Тушкувати ще 5 хв і зняти з вогню.
Розкласти салат у простерилізовані банки та закрити кришками.
Дати банкам із салатом повністю охолонути під пледом.