Передплата 2024 «Добра кухня»

Баклажановий салат

Рецепт

Баклажановий салат
Баклажановий салат
  • 2,3 кг баклажанів
  • 1,3 кг кабачків
  • 600 г моркви
  • 700 г червоного болгарського перцю
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 700 г яблук
  • 1 кг помідорів
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 стручок перцю чилі
  • 1 лавровий листок
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 3 ст. ложки сушеної петрушки
  • 4 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки грубої солі
  • ½ склянки оцту 9%

ДЛЯ БАКЛАЖАНІВ:

  • 3 л води
  • 100 г грубої солі

Баклажани промити, відрізати кінчики, нарізати великими кубиками.

Висипати у велику каструлю, додати 100 г солі. Залити водою та поставити на вогонь. Варити у великій кількості води 10 хв.

Цибулю очистити, нарізати, тушкувати на олії до легкого золотистого стану.

Всипати 2 ложки цукру. Додати натерту моркву і тушкувати все разом.

Перець болгарський нарізати шматочками, чилі подрібнити. Висипати перці до обсмажених овочів.

Погріти все разом.

Томати очистити від шкірки. Збити помідори блендером або використати готовий томатний сік.

Влити томатне пюре, перемішати, довести до кипіння, варити 10−15 хв і додати яблука (краще кислі).

Додати посічену зелень, лаврове листя, ще 2 ложки цукру і 2 ст. ложки солі.

Готові баклажани відкинути на сито, перенести у велику каструлю разом із овочами з пательні.

Додати нарізаний кубиками кабачок і часник до смаку. Тримати на вогні, помішуючи, щоб усі овочі перемішалися між собою.

Гарячий салат розкласти у сухі простерилізовані банки. Влити у кожну банку оцет: на літрову банку — 1 ст. ложку, на півлітрову — 1 ч. ложку.

Помістити банки в каструлю з тканиною на дні, влити воду до плічок банок. Прикрити прокип’яченими кришками. Стерилізувати банки пів години (літрові - 40 хв), щільно закрити кришками. Накрити на ніч ковдрою до вистигання.

Зберігати в прохолодному темному місці.

Схожі новини