Передплата 2024 ВЗ

Огірки, мариновані з лимонною кислотою

Рецепт віз читачів

Мариновані огірки
Мариновані огірки
  • 400 г свіжих огірків
  • 1 ч. ложка солі
  • 10 горошин чорного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 0,6 літра води
  • 4 дрібки лимонної кислоти
  • 2−4 гілочки або парасольки кропу
  • листя дуба або хрону
  • листя вишні або смородини

Промити огірки у воді, змиваючи шипи з їхньої поверхні. Зрізати хвостики з обох боків. Викласти у 2 простерилізовані півлітрові банки листя дуба або хрону, вишні або смородини, парасольки або гілочки кропу. Вкласти у банках огірки. Закип’ятити воду і влити окріп у банки. Накрити кришками та залишити для пропарювання на 10−12 хв. Розраховувати час, виходячи від розмірів огірків.

У каструлю всипати сіль та лимонну кислоту. З банок злити рідину у каструлю. Довести маринад до кипіння. Залити огірки киплячим маринадом вдруге і відразу ж закрити заготовку за допомогою ключа для консервації. Перевернути догори дном і дати охолонути, а потім перенести на зберігання. Після вистигання мариновані огірки змінять свій колір.

Юлія Качмар, м. Львів.

Схожі новини