Огірки, мариновані з лимонною кислотою
Рецепт від читачів «Доброї кухні». Як приготувати огірки, мариновані з лимонною кислотою
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471505/ohirky.jpg)
- 400 г свіжих огірків
- 1 ч. ложка солі
- 10 горошин чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- 0,6 літра води
- 4 дрібки лимонної кислоти
- 2−4 гілочки або парасольки кропу
- листя дуба або хрону
- листя вишні або смородини
Промити огірки у воді, змиваючи шипи з їхньої поверхні. Зрізати хвостики з обох боків. Викласти у 2 простерилізовані півлітрові банки листя дуба або хрону, вишні або смородини, парасольки або гілочки кропу. Вкласти у банках огірки. Закип’ятити воду і влити окріп у банки. Накрити кришками та залишити для пропарювання на 10−12 хв. Розраховувати час, виходячи від розмірів огірків.
У каструлю всипати сіль та лимонну кислоту. З банок злити рідину у каструлю. Довести маринад до кипіння. Залити огірки киплячим маринадом вдруге і відразу ж закрити заготовку за допомогою ключа для консервації. Перевернути догори дном і дати охолонути, а потім перенести на зберігання. Після вистигання мариновані огірки змінять свій колір.
Юлія Качмар, м. Львів.