Передплата 2024 «Добрий господар»

Легендарний пиріг із газети «New York Times»

Про цей рецепт існує така легенда

Легендарний пиріг із газети «Нью-йорк таймс»
Легендарний пиріг із газети «Нью-йорк таймс»

Дружина головного редактора газети New York Times якось спекла свій коронний сливовий пиріг і дала чоловікові на роботу. Він пригостив своїх співробітників і всі почали просити рецепт. Слава про смачний пиріг поширилася так, що редактор вирішив надрукувати рецепт у газеті, щоб не давати кожному персонально. Сталася ця історія 1983 року.

А далі все набуло зовсім несподіваного обороту: щороку, з початком сезону слив до редакції починали приходити тисячі листів та дзвінків із проханням знову надрукувати рецепт. І доводилося це робити — так було до 1995 року. Тоді терпець у редактора урвався, і він великими літерами надрукував у газеті, що це востаннє друкує цей рецепт — хай собі зберігають як хочуть.

Щоправда, його надрукували окремо і вивісили на редакційній дошці біля входу до офісу газети. Там його можна знайти і зараз, щороку листок оновлюють, а часто навіть збирається черга з охочих його переписати чи сфотографувати.

  • 12 синіх слив
  • 120 г маргарину для випічки
  • ¾ склянки цукру
  • 1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ч. ложка меленої кориці
  • дрібка солі
  • 2 ст. ложки цукру — для посипання

Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки.

Маргарин розм’якшити та збити з цукром.

По одному додавати яйця, постійно збиваючи.

Додати сіль, борошно, розпушувач, ложкою вимішати тісто, воно буде досить густим. Викласти його в змащену форму, зверху — половинки слив розрізом догори (втискати не треба, вони самі осядуть).

Цукор змішати з корицею та посипати поверхню пирога. Випікати 40−45 хв.

Зверху утворюється карамелізована хрумка скоринка — це і є основна фішка цього пирога. Спробуйте зробити цей пиріг і з чорносливом, теж фантастичний смак!

Схожі новини