Легендарний пиріг із газети «New York Times»
Про цей рецепт існує така легенда
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471503/pyrih-z-niu-iork-taism.jpg)
Дружина головного редактора газети New York Times якось спекла свій коронний сливовий пиріг і дала чоловікові на роботу. Він пригостив своїх співробітників і всі почали просити рецепт. Слава про смачний пиріг поширилася так, що редактор вирішив надрукувати рецепт у газеті, щоб не давати кожному персонально. Сталася ця історія 1983 року.
А далі все набуло зовсім несподіваного обороту: щороку, з початком сезону слив до редакції починали приходити тисячі листів та дзвінків із проханням знову надрукувати рецепт. І доводилося це робити — так було до 1995 року. Тоді терпець у редактора урвався, і він великими літерами надрукував у газеті, що це востаннє друкує цей рецепт — хай собі зберігають як хочуть.
Щоправда, його надрукували окремо і вивісили на редакційній дошці біля входу до офісу газети. Там його можна знайти і зараз, щороку листок оновлюють, а часто навіть збирається черга з охочих його переписати чи сфотографувати.
- 12 синіх слив
- 120 г маргарину для випічки
- ¾ склянки цукру
- 1 склянка борошна
- 2 яйця
- 1 ч. ложка розпушувача
- 1 ч. ложка меленої кориці
- дрібка солі
- 2 ст. ложки цукру — для посипання
Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки.
Маргарин розм’якшити та збити з цукром.
По одному додавати яйця, постійно збиваючи.
Додати сіль, борошно, розпушувач, ложкою вимішати тісто, воно буде досить густим. Викласти його в змащену форму, зверху — половинки слив розрізом догори (втискати не треба, вони самі осядуть).
Цукор змішати з корицею та посипати поверхню пирога. Випікати 40−45 хв.
Зверху утворюється карамелізована хрумка скоринка — це і є основна фішка цього пирога. Спробуйте зробити цей пиріг і з чорносливом, теж фантастичний смак!